Картопляне пюре з маслом
(покроковий рецепт з фото)
Улюблений для всіх популярний гарнір з картоплі легко приготувати, але і так само легко можна зіпсувати. За допомогою цього рецепта ви приготуєте смачне і повітряне картопляне пюре на обід або на вечерю.
Просте і смачне, улюблене багатьма з нас блюдо, картопляне пюре дуже легко приготувати. Але також легко його можна і зіпсувати і в підсумку отримати грудкувату масу неапетитно виду. Секрет приготування смачного картопляного пюре з маслом - в цьому рецепті. Читаємо, дивимося фото і готуємо!
- Картопля - 1 кілограм
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець чорний горошком - 4 штуки
Очистимо картопля, наріжемо його на невеликі шматочки. Викладемо в каструлю і заллємо водою. Солимо, додаємо лавровий лист і перець.
Ставимо на максимальний вогонь і доводимо до кипіння. Прибираємо піну, зменшуємо вогонь і варимо до готовності. Лавровий лист можна прибрати.
Зливаємо картопляний відвар в кухоль або банку.
І товкачем починаємо подрібнювати картоплю до зникнення грудочок.
Додаємо вершкове масло, ретельно розмішуємо. Потім невеликими порціями додаємо картопляний відвар і збиваємо пюре міксером або товкачем.
У підсумку отримуємо ніжне і повітряне пюре. На свято його можна красиво викласти на тарілки з допомогою кондитерського мішка з насадками.