Картопляна запіканка з цукіні і чеддер
(покроковий рецепт з фото)
Картопляна запіканка з цукіні і чеддер - відмінне блюдо. Запіканка підійде на гарнір до основної страви, а можна подати і самостійно. Овочі і сир добре поєднуються між собою. Спробуйте!
Картопляна запіканка з цукіні і сиром чеддер - це просте і легке блюдо, яке зможе приготувати навіть початківець кулінар. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати таку запіканку. В заливці я використовую готовий сирний соус, тому не використовую спеції, вони вже є в соусі. Якщо ви буде брати за основу тільки сметану, посоліть і поперчіть запіканку. Сир чеддер також має свій яскравий гоструватий смак, в цілому він задає тон всьому блюду. Просто і смачно, обов'язково спробуйте, ви не пошкодуєте.
- Вершкове масло - 100 грам
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Крем - 1 Склянка
- Сир чеддер - 300 грам
- Cukini - 2 штуки
- Картопля - 800 грам
- Сирний соус - 1 Склянка
- Хлібна крихта - 1, 5 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Зелену цибулю помийте і подрібніть.
Половину вершкового масла розтопіть на сковороді.
Додайте зелену цибулю до маслу, потім - сметану і сирний соус.
Сир натріть на крупній тертці і всипте на сковороду до решти інгредієнтів. Протомитися кілька хвилин, поки сир повністю не розплавиться.
Цукіні і картоплю помийте, чистий, і натріть на дрібній тертці.
До заливці додайте цукіні і картоплю, добре все перемішайте. Покладіть заготовку в форму для запікання.
Хлібну крихту перемішайте з рештою вершковим маслом (попередньо розтопленим). Викладіть крихту на запіканку рівномірним шаром.
Надішліть запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Дістаньте з духовки - і можна подавати до столу.