Рецепт Картопляна фокачча фото

Картопляна фокачча
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Фокачча
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже цікаве і смачне блюдо - картопляна фокачча. Це національне блюдо прийшло до нас із далекої Іспанії. Там його дуже шанують і готують мало не кожен день.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати картопляну фокаччу, то цей рецепт вам обов'язково варто уважно вивчити. Такий хлібець актуальний завжди, навіть в свята. Подається, як правило, з першими стравами, але також добре підходить для бутербродів.

  • Пюре картопляне - 150 грам
  • Вода - 1 Склянка(250 мл.)
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Молоко - 4 Ст. Ложки (для картопляного пюре)
картопляна фокачча - фото крок 1
Якщо у вас немає вже готового пюре, тоді зробимо його прямо зараз. Насамперед очищаємо і промиваємо під водою картопля. Відварюємо його до готовності.
картопляна фокачча - фото крок 2
Потім починаємо робити пюре (розминаємо картопля з додаванням молока). За консистенцією наше пюре повинно бути середньої густоти (не густо і не рідким).
картопляна фокачча - фото крок 3
Тепер розчинний дріжджі. Для цього візьміть 1/3 склянки гарячої води і додайте туди цукор. Перемішайте і дайте воді охолонути до 40 градусів. Вона повинна бути теплою. Як тільки вода стала потрібно температури, додавайте в неї дріжджі. Перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
картопляна фокачча - фото крок 4
Тепер візьмемо досить велику і глибоку ємність. У неї перекладемо картопляне пюре, дріжджі і теплу воду (залишилися 2/3 склянки). Додати сіль. Починайте замішувати тісто, додаючи борошно по чуть-чуть. В кінці додайте мало і знову вимісіть тісто.
картопляна фокачча - фото крок 5
Перекладіть тісто в змащену оливковою олією ємність, затягніть харчовою плівкою і залиште в такому стані в теплому місці приблизно на годину. Воно збільшиться приблизно в два рази.
картопляна фокачча - фото крок 6
Після потрібної кількості часу тісто дістаємо і обминали руками. Я приклеюю його з палички. Вона, як правило, нагадує корж. Але в принципі ви можете поекспериментувати і спекти плюшки-булочки і багато іншого.
Викладаємо майбутню фокаччу на змащене маслом деко, після чого знову накриваємо її харчовою плівкою і залишаємо постояти хвилин 40. Після цього зробимо на поверхні коржі поглиблення (як на фото) і смажена тісто оливковою олією. Також можна присипати сіллю і ароматними травами (на ваш погляд).
картопляна фокачча - фото крок 7
Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 220 градусах протягом приблизно 20 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти