Картопляна фокачча
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікаве і смачне блюдо - картопляна фокачча. Це національне блюдо прийшло до нас із далекої Іспанії. Там його дуже шанують і готують мало не кожен день.
Якщо вам цікаво, як приготувати картопляну фокаччу, то цей рецепт вам обов'язково варто уважно вивчити. Такий хлібець актуальний завжди, навіть в свята. Подається, як правило, з першими стравами, але також добре підходить для бутербродів.
- Пюре картопляне - 150 грам
- Вода - 1 Склянка(250 мл.)
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
- Молоко - 4 Ст. Ложки (для картопляного пюре)
Якщо у вас немає вже готового пюре, тоді зробимо його прямо зараз. Насамперед очищаємо і промиваємо під водою картопля. Відварюємо його до готовності.
Потім починаємо робити пюре (розминаємо картопля з додаванням молока). За консистенцією наше пюре повинно бути середньої густоти (не густо і не рідким).
Тепер розчинний дріжджі. Для цього візьміть 1/3 склянки гарячої води і додайте туди цукор. Перемішайте і дайте воді охолонути до 40 градусів. Вона повинна бути теплою. Як тільки вода стала потрібно температури, додавайте в неї дріжджі. Перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
Тепер візьмемо досить велику і глибоку ємність. У неї перекладемо картопляне пюре, дріжджі і теплу воду (залишилися 2/3 склянки). Додати сіль. Починайте замішувати тісто, додаючи борошно по чуть-чуть. В кінці додайте мало і знову вимісіть тісто.
Перекладіть тісто в змащену оливковою олією ємність, затягніть харчовою плівкою і залиште в такому стані в теплому місці приблизно на годину. Воно збільшиться приблизно в два рази.
Після потрібної кількості часу тісто дістаємо і обминали руками. Я приклеюю його з палички. Вона, як правило, нагадує корж. Але в принципі ви можете поекспериментувати і спекти плюшки-булочки і багато іншого.
Викладаємо майбутню фокаччу на змащене маслом деко, після чого знову накриваємо її харчовою плівкою і залишаємо постояти хвилин 40. Після цього зробимо на поверхні коржі поглиблення (як на фото) і смажена тісто оливковою олією. Також можна присипати сіллю і ароматними травами (на ваш погляд).
Викладаємо майбутню фокаччу на змащене маслом деко, після чого знову накриваємо її харчовою плівкою і залишаємо постояти хвилин 40. Після цього зробимо на поверхні коржі поглиблення (як на фото) і смажена тісто оливковою олією. Також можна присипати сіллю і ароматними травами (на ваш погляд).
Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 220 градусах протягом приблизно 20 хвилин. Смачного!