Картопля з салом в духовці «кораблики»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже красива святкова закуска або вечерю.
Для приготування цієї страви, крім картоплі і сала, знадобиться фольга і зубочистки. Картопля з салом називається "кораблики" завдяки своєму зовнішньому вигляду. Шматочки сала нанизані на зубочистки і імітують вітрило.
- Сало - 200 грам
- Картопля - 4 штуки
- Сіль, чорний перець - За смаком
1. Приготуємо продукти. Картопля і сало вимити.
2. Картоплю можна взяти як невеликий, так і великий, головне форма. Підберіть приблизно однаковою овальної форми картоплини.
3. Сало наріжте товщиною близько 1 см.
4. Сало і картоплю треба посолити і поперчити. На кожну половинку покласти шматочок сала.
5. Складіть майбутні кораблики в вогнетривку форму.
6. Накрийте щільно фольгою. Надішліть в духовку на 50-60 хвилин, температура 210-220 градусів.
7. Готову картоплю з салом дістаємо з духовки. За допомогою зубочисток пронизуємо сало і встановлюємо парус. Готово! прикрашаємо зеленню.