Картопля з салом на шпажках
(покроковий рецепт з фото)
Просте і дуже смачне блюдо для повсякденного вечері або святкового столу. Можна взяти з собою на пікнік, а готувати його запросто можна як в духовці, так і посмажити на багатті. Пробуємо!
Картопля з салом на шпажках сподобається всім без винятку. До цієї страви можна подати будь-який соус, сметану, солоні огірочки. Просто, ситно, смачно! А готувати легко. Картоплю злегка відварюємо, потім треба нанизати картоплю з салом на шпажки і запекти. Шпажки використовуйте металеві або дерев'яні.
- Картопля - 10 штук (середнього розміру)
- Сало з м'ясним прошарком - 100 грам
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
1. Приготуємо продукти.
2. Картоплю треба вимити і очистити.
3. Залийте картопля водою, приправити сіллю. Доведіть до кипіння і варіть 8-9 хвилин.
4. Сало поріжте шматочками, посоліть і поперчіть з обох сторін. Якщо сало використовуєте солоне і приправлене спеціями, то солити і перчити його не треба.
5. Через 8-9 хвилин після закипання з картоплі злийте воду.
6. Поріжте кожну картоплину на половинки.
7. Вставте між половинок шматочок сала.
8. Нанизуємо на шпажки картопля. Змастіть рослинним маслом. Шпажки заздалегідь замочіть на хвилин 20, щоб не горіли в духовці.
9. Деко застеліть фольгою. Вставте в špažkah картопля. Запікайте при 200 градусах 20 хвилин.
10. Картопля готовий.