Картопля з ковбасою і сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Оригінально поданий звичайна картопля може перетворити звичайний обід або вечерю в святковий. Картопля, ковбаса і сир - а в результаті красиве і смачне блюдо на вашому столі. Готується дуже просто!
Відварна картопля, картопля смажена, картопля тушкована ... Набридло одне і те ж? Тоді приготуйте смачне і оригінальне блюдо з картоплі з ковбасою в духовці. Ковбасу для нього можна брати будь-яку, аби вона була з жирком. Блюдо виходить красивим, смачним, та й дуже ситним. Так що якщо стежте за фігурою, то після обіду з такою картоплею вам доведеться довго погуляти Розповідаю, як приготувати картоплю з ковбасою і сиром в духовці.
- Картопля - 6 штук (середнього розміру)
- Салямі - 100 грам (або сервелат)
- Сир твердий - 50-75 грам
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Кріп - 20 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуємо продукти для нашого блюда. Очистимо картоплю, сир натерти на тертці. Ковбасу наріжемо тонкими кружечками.
На кожній картоплині зробимо надрізи, в кожен вставляємо шматочки ковбаси.
Нам знадобиться 6 шматочків фольги. Змащуємо рослинним маслом кожен шматочок фольги, зверху викладаємо на кожен по картоплині. Посипаємо сіллю і перцем.
Загортаємо картоплю у фольгу так, щоб нерозрізаного сторона картоплі була внизу. Викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці хвилин 30-40.
До натертого сиру додаємо майонез, розмішуємо.
Дістаємо картопля з духовки, розгортаємо фольгу і потім на кожну картоплину накладаємо сирно-майонезну масу.
Відправляємо назад в духовку хвилин на 10. За цей час сир розплавиться і злегка підрум'яниться. Викладаємо на тарілку і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.