Картопля в казані
(покроковий рецепт з фото)
Це - один з найсмачніших способів приготування картоплі, які мені відомі! І вам, я впевнена, сподобається простий рецепт картоплі в казані. Спробуємо приготувати?
Картопля, звичайно, сама по собі продукт не дієтичний, а тут ще й обсмажування у великій кількості масла… Калорій виходить більше, ніж в м'ясі, напевно, але воно того варто! Так що нехай прихильники дієт і раціонального харчування кидають в мене каміння, але для мене картопля в казані - незамінний гарнір до шашлику!
Дізнавшись, як приготувати картоплю в казані, ви зможете робити це не тільки на природі - навіть на звичайній газовій конфорці така картопля виходить чарівно смачною! І, до речі, вона цілком підходить для пісного меню - ні м'ясних, ні молочних продуктів в приготуванні цього не використовується.
- Картопля - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Перець болгарський - 300 грам
- Масло рослинне - 1-1, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець червоний мелений - За смаком
- Сушені трави - За смаком
Картопля ретельно вимити. Молодий можна не чистити - в процесі обсмажування його тонка шкірка стає жахливо смачною; ).
Наллємо масло в казан і поставимо його на досить сильний вогонь.
Не дуже велику картоплю будемо смажити цілком, а якщо вона більше 100 грамів вагою - порізавши на частини. В будь-якому випадку, її потрібно добре обсушити рушником, перш ніж опускати в киплячий жир.
Обсмажуємо картопля невеликими порціями до рум'яної скоринки з усіх боків.
Виймаючи з казана, кожну картоплину солимо і присипаємо перцем.
У результаті повинна вийде ось така апетитна гірка рум'яного золотисто-коричневого картоплі - всередині він ще твердий, але це цілком можна виправити; ).
Залишки масла з казана видаляємо і повертаємо в нього картоплю.
Крупно ріжемо цибулю.
І болгарський перець.
Укладаємо овочі поверх картоплі.
Солимо, перчим, посипаємо сухими травами.
Виливаємо в казан стакан гарячої води і закриваємо кришкою.
Виливаємо в казан стакан гарячої води і закриваємо кришкою.
І готуємо на середньому вогні (або спеку), постійно прислухаючись: бойлер, як музичний інструмент - найтонші нюанси свого настрою передає за допомогою звуків. Причому кожен екземпляр звучить особливим чином, так що потрудіться прислухатися до свого казана, і він неодмінно віддячить вам; ).
Приблизно через півгодини відкриємо кришку - а там яскраве, ароматне, густе, абсолютно неймовірне щось! .. Обережно перемішати його, викладемо на блюдо - і швидше на стіл! :)
Приблизно через півгодини відкриємо кришку - а там яскраве, ароматне, густе, абсолютно неймовірне щось! .. Обережно перемішати його, викладемо на блюдо - і швидше на стіл! :)