Рецепт Картопля в казані фото

Картопля в казані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 6-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це - один з найсмачніших способів приготування картоплі, які мені відомі! І вам, я впевнена, сподобається простий рецепт картоплі в казані. Спробуємо приготувати?

Опис приготування:

Картопля, звичайно, сама по собі продукт не дієтичний, а тут ще й обсмажування у великій кількості масла… Калорій виходить більше, ніж в м'ясі, напевно, але воно того варто! Так що нехай прихильники дієт і раціонального харчування кидають в мене каміння, але для мене картопля в казані - незамінний гарнір до шашлику!

Дізнавшись, як приготувати картоплю в казані, ви зможете робити це не тільки на природі - навіть на звичайній газовій конфорці така картопля виходить чарівно смачною! І, до речі, вона цілком підходить для пісного меню - ні м'ясних, ні молочних продуктів в приготуванні цього не використовується.

  • Картопля - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 300 грам
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Масло рослинне - 1-1, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Сушені трави - За смаком
картопля в казані - фото крок 1
Картопля ретельно вимити. Молодий можна не чистити - в процесі обсмажування його тонка шкірка стає жахливо смачною; ).
картопля в казані - фото крок 2
Наллємо масло в казан і поставимо його на досить сильний вогонь.
картопля в казані - фото крок 3
Не дуже велику картоплю будемо смажити цілком, а якщо вона більше 100 грамів вагою - порізавши на частини. В будь-якому випадку, її потрібно добре обсушити рушником, перш ніж опускати в киплячий жир.
картопля в казані - фото крок 4
Обсмажуємо картопля невеликими порціями до рум'яної скоринки з усіх боків.
картопля в казані - фото крок 5
Виймаючи з казана, кожну картоплину солимо і присипаємо перцем.
картопля в казані - фото крок 6
У результаті повинна вийде ось така апетитна гірка рум'яного золотисто-коричневого картоплі - всередині він ще твердий, але це цілком можна виправити; ).
картопля в казані - фото крок 7
Залишки масла з казана видаляємо і повертаємо в нього картоплю.
картопля в казані - фото крок 8
Крупно ріжемо цибулю.
картопля в казані - фото крок 9
І болгарський перець.
картопля в казані - фото крок 10
Укладаємо овочі поверх картоплі.
картопля в казані - фото крок 11
Солимо, перчим, посипаємо сухими травами.
Виливаємо в казан стакан гарячої води і закриваємо кришкою.
картопля в казані - фото крок 12
І готуємо на середньому вогні (або спеку), постійно прислухаючись: бойлер, як музичний інструмент - найтонші нюанси свого настрою передає за допомогою звуків. Причому кожен екземпляр звучить особливим чином, так що потрудіться прислухатися до свого казана, і він неодмінно віддячить вам; ).
Приблизно через півгодини відкриємо кришку - а там яскраве, ароматне, густе, абсолютно неймовірне щось! .. Обережно перемішати його, викладемо на блюдо - і швидше на стіл! :)

Схожі рецепти