Картопля, тушкований зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне печеня для справжніх чоловіків - м'ясо, тушковане з картоплею. Порадуйте своїх домочадців, рекомендую всім господарочкам на замітку рецепт приготування картоплі, тушкованого зі свининою!
Щоб загасити картоплю з м'ясом, багато зусиль не знадобиться: нам потрібна каструля або казан, м'ясо, спеції до м'яса і, звичайно ж, картопля. Я додаю також бекон спочатку (обсмажую його, щоб був приємний аромат). Але це зовсім не обов'язково, для приготування картоплі, тушкованого зі свининою, можете обійтися і без бекону.
- Свинина - 500 грам
- Картопля - 5-6 штук
- Бекон - 20 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Лавровий лист - За смаком
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
Спочатку беконі поріжте кубиками, обсмажте злегка в казані або в глибокій каструлі.
Бекон додасть приємний аромат страви. Потім влийте масло рослинне, викладіть до бекону м'ясо, порізане кубиками.
Часник видавити і теж додайте до м'яса. Часник також можна дрібно порубати. Перемішайте, закрийте кришкою, тушкуйте на середньому вогні.
Тим часом поріжте цибулю кубиками. Через 10 хвилин додайте до м'яса цибулю.
Продовжуйте готувати, поки цибуля не стане м'яким і золотистого кольору.
Влийте склянку води (можна додати і більше, це залежить від того, наскільки рідким ви любите своє спекотне, мені подобається спекотне з великою кількістю юшки, тому додаю води побільше). Закиньте лавровий лист, перець чорний горошком і інші спеції. Закрийте кришкою і тушкуйте хвилин 10-12.
За цей час почистіть і поріжте картоплю кубиками. Додайте її потім до м'яса.
Гасіть на середньому вогні до готовності картоплі, не забудьте посолити за смаком.
В кінці, коли картопля звариться, додайте зелень рубану, дайте проваритися ще хвилин 5. Можете вимикати вогонь.
Подавайте картопля, тушкований зі свининою, з чорним хлібом прямо з печі. Смачного!