Рецепт Картопля тушкований в курячому жирі фото

Картопля тушкований в курячому жирі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Курка
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Основними інгредієнтами даного блюда є: картопля і курка. Коли курка дасть сік, в ньому буде готуватися картопля.

Кількість порцій: 4
  • Часник - 4 зубчики
  • Курка - 1 штука (ціла тушка)
  • Сіль і перець - 1 щіпка (за смаком)
  • Картопля - 7 штук (середнього розміру)
  • Майонез - 100 грам (один невеликий пакет)
  • Цибуля - 2 штуки (середні)
картопля тушкований в курячому жирі - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо курку. Її необхідно розморозити, потім ретельно промити в проточній воді. Залишки пір'я видаляємо, і злегка, на відкритому вогні її оcмаліваем.
картопля тушкований в курячому жирі - фото крок 2
2. Тепер нам необхідно натерти курку сіллю, начиняє її часточками часнику, натираємо перцем, і потім майонезом.
картопля тушкований в курячому жирі - фото крок 3
3. На тривалий час ставимо курку в холодильник, їй можна дати постояти цілу ніч. Коли курка постояла в холодильнику відведений їй час, звідти її виймаємо, кладемо на заздалегідь приготовлений деко, розігріваємо духовку і відправляємо деко з куркою запікатися.
картопля тушкований в курячому жирі - фото крок 4
4. Як тільки курку відправили в духову шафу, очищаємо цибулю і картоплю, нарізаємо все це кружечками і змішуємо все разом, трохи перчимо, додаємо майонезу і солі, і потім всю масу викладаємо до курочку.
картопля тушкований в курячому жирі - фото крок 5
5. В цей час курка повинна була вже пустити жир, хвилин сорок п'ять-п'ятдесят запікаємо курку разом з картоплею.

Схожі рецепти