Рецепт Картопля по-міністерськи фото

Картопля по-міністерськи
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопля по-міністерськи - страва, гідне того, щоб стати прикрасою святкового столу. Гості будуть ситі і задоволені, а господиня тим більше!

Опис приготування:

Приготувати в домашніх умовах картопля по-міністерськи дуже просто. Особлива краса цієї страви - в маринованому м'ясі. Завдяки маринаду, воно виходить м'яким і соковитим, з легкою кислинкою. Сподіваюся, що рецепт страви з фото допоможе вам нагодувати сім'ю або гідно прийняти гостей!

  • Яловичина - 500-600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Картопля - 5-6 штук
  • Сир - 150 грам
  • Сметана або майонез - 250 грам
  • Оцет або лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Зелень свіжа або суха - 2-3 Щепоток
картопля по-міністерськи - фото крок 1
М'ясо миємо й нарізаємо тонкими смужками. Приблизно 1 см в ширину.
картопля по-міністерськи - фото крок 2
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями або півкільцями. Викладаємо на дно форми, в якій будемо запікати наше блюдо, м'ясо. Поверх м'яса укладаємо цибулю. Злегка солимо і перчимо.
картопля по-міністерськи - фото крок 3
Розводимо оцет або лимонний сік водою і заливаємо м'ясо для маринування.
картопля по-міністерськи - фото крок 4
Картоплю чистимо і нарізаємо смужками. Викладаємо нарізану картоплю поверх м'яса. Солимо.
картопля по-міністерськи - фото крок 5
Натираємо на крупній тертці сир і змішуємо зі сметаною. Можна додати порізану або суху зелень.
картопля по-міністерськи - фото крок 6
Розподіляємо сметанно-сирну суміш по поверхні картоплі і ставимо запікатися в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин на 40-45. Готовність страви перевіряємо по картоплі - якщо вона м'яка, значить все готово.

Схожі рецепти