Картопля по-міністерськи
(покроковий рецепт з фото)
Картопля по-міністерськи - страва, гідне того, щоб стати прикрасою святкового столу. Гості будуть ситі і задоволені, а господиня тим більше!
Приготувати в домашніх умовах картопля по-міністерськи дуже просто. Особлива краса цієї страви - в маринованому м'ясі. Завдяки маринаду, воно виходить м'яким і соковитим, з легкою кислинкою. Сподіваюся, що рецепт страви з фото допоможе вам нагодувати сім'ю або гідно прийняти гостей!
- Яловичина - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Сир - 150 грам
- Сметана або майонез - 250 грам
- Оцет або лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Вода - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Зелень свіжа або суха - 2-3 Щепоток
М'ясо миємо й нарізаємо тонкими смужками. Приблизно 1 см в ширину.
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями або півкільцями. Викладаємо на дно форми, в якій будемо запікати наше блюдо, м'ясо. Поверх м'яса укладаємо цибулю. Злегка солимо і перчимо.
Розводимо оцет або лимонний сік водою і заливаємо м'ясо для маринування.
Картоплю чистимо і нарізаємо смужками. Викладаємо нарізану картоплю поверх м'яса. Солимо.
Натираємо на крупній тертці сир і змішуємо зі сметаною. Можна додати порізану або суху зелень.
Розподіляємо сметанно-сирну суміш по поверхні картоплі і ставимо запікатися в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин на 40-45. Готовність страви перевіряємо по картоплі - якщо вона м'яка, значить все готово.