Каро «червоний оксамит»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати гостей оригінальним десертом, але возитися довго на кухні - це не для вас? Рекомендую скористатися ось таким чудовим рецептом, як приготувати кексики «Червоний оксамит».
Я вже робив такий торт, а тут вирішив використовувати тісто для випічки кексів (капкейков). Все ще простіше, ніж може здатися на перший погляд. А ось прикрасити готову випічку можна глазур'ю на основі вершкового сиру, збитими вершками, шоколадом або кремом.
- Борошно - 1 1/3 склянки
- Крохмаль - 1/4 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 4 чайних ложки
- Яблучний оцет - 0, 5 чайних ложки
- Червоний харчовий барвник - 1, 5 Ст. Ложки
- Кефір - 0, 5 склянки
- Вершковий сир - 220 грам
- Цукрова пудра - 2 склянки
1. За допомогою міксера збийте 30 грам вершкового масла. Змішайте в окремій ємності борошно, крохмаль, соду, какао, сіль.
2. Додайте цукор і збивайте ще пару хвилин.
3. Влийте до вершкового рослинне масло і збивайте 2 хвилини.
4. Вбийте курячі яйця і додайте 2 ложки ванільного екстракту. Влийте оцет і червоний барвник, перемішайте лопаткою. Додайте 1/3 суміші сухих інгредієнтів, потім - половину всього кефіру, знову суху суміш і кефір, закінчите сухою сумішшю і перемішайте.
5. Заповніть форми на ¾ приготованим тестом. Надішліть кексики в розігрітий до 180 градусів духовку на 16-18 хвилин.
6. Тим часом зробіть глазур: збийте вершковий сир з цукровою пудрою, 30 грамами вершкового масла і ванільним екстрактом, додайте ложку кефіру.
7. Вже готові кексики видаліть з духовки і залиште для охолодження.
8. Перекладіть глазур в кондитерський рукав і прикрасьте їй кожен кекс.