Карамельний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з додаванням карамелі має особливий смак і аромат. Пропоную рецепт карамельного кексу, який порадує вас під час домашнього чаювання. Кекс виходить ніжним і пористим, легко запікається.
Продукти для тіста повинні бути кімнатної температури. Вони краще змішаються і вийде гарне однорідне тісто. По бажанню, в тісто можна додати горіхи, сухофрукти або цукати.
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 80 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Карамель - 5 Ст. Ложок
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи волоські - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти для карамельного кексу.
У миску висипаємо цукрову пудру, додаємо вершкове масло і щіпку солі. Перемішуємо.
Додаємо велике яйце і перемішуємо вінчиком.
Кладемо в тісто сметану або натуральний йогурт. Йогурт повинен бути густим.
Далі додаємо 3 столових ложки карамелі. Частина, що залишилася карамель знадобиться після випікання.
Насипаємо борошно і розпушувач тесту, замішуємо тісто. Борошно потрібно насипати порціями і в процесі коригувати її кількість. Тісто виходить м'яким, але не розтікається.
Карамельне тісто перекладаємо в форму. Щоб вирівняти шар тіста, потрібно трохи формою постукати об поверхню столу.
Відправляємо форму в розігріту духовку. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Відправляємо форму в розігріту духовку. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Готовність кексу перевіряємо дерев'яною паличкою. Проколюємо кекс і виймаємо паличку. Вона повинна залишитися сухою і чистою.
Кекс охолоджуємо покриваємо шаром карамелі і посипаємо колотими горіхами.
Кекс охолоджуємо покриваємо шаром карамелі і посипаємо колотими горіхами.
Карамельний кекс готовий. Пригощайтеся!