Капуста з грибами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ваш холодний зиязикай вечір стане набагато краще, якщо ви відкриєте баночку капусти з грибочками. Да под вареную картошечку. В цей простий рецепт солянки підійдуть і печериці, і білі гриби.
Опис приготування:
Рецепт приготування капусти з грибами на зиму зводиться до того, що всі інгредієнти треба очистити, нарізати і згасити. Потім закатати в банки. Взимку вміст такої баночки я відправляю в сковороду, додаю м'ясо або нарізану ковбаску і отримую відмінний обід.
Отже, як приготувати капусту з грибами на зиму?
1. Гриби ретельно промийте і очистіть. Якщо вони великі, наріжте. Потім відправте в киплячу воду, нагрійте до кипіння і варити протягом 15 хвилин.
2. У капусти відірвіть верхні листки, тонко нашинкуйте.
3. Помідори промийте, очистіть від шкірки шляхом бланшування. Наріжте на часточки.
4. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці або настругати соломкою.
5. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
6. Поставте сковороду з невеликою кількістю рослинного масла на середній вогонь, нагрійте і обсмажте в ній цибулю з морквою до золотистого кольору. Постійно помішуйте.
7. Додайте до цибулі і моркви нашатковану капусту з часточками помідорів. Влийте рослинне масло, посоліть і тушкуйте на повільному вогні протягом півгодини. Періодично помішуйте.
8. По закінченню півгодини додайте до овочів гриби і тушкуйте ще півгодини. Не забувайте помішувати.
9. Для 10-5 хвилин до готовності додайте лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю і оцет. Ретельно перемішайте.
10. У заздалегідь підготовлені простерилізовані банки розкладіть капусту з грибами. Засукайте і переверніть догори дном. Баночки укутайте старою ковдрою до їх повного охолодження.
Зберігайте в темному і прохолодному місці.
Смачного!
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Гриби свіжі - 1 кілограм
- Помідори - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Оцет 9-проц. - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець горошком - - За смаком
- Запашний перець горошком - - За смаком
- Лавровий лист - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Отже, як приготувати капусту з грибами на зиму?
1. Гриби ретельно промийте і очистіть. Якщо вони великі, наріжте. Потім відправте в киплячу воду, нагрійте до кипіння і варити протягом 15 хвилин.
2. У капусти відірвіть верхні листки, тонко нашинкуйте.
3. Помідори промийте, очистіть від шкірки шляхом бланшування. Наріжте на часточки.
4. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці або настругати соломкою.
5. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
6. Поставте сковороду з невеликою кількістю рослинного масла на середній вогонь, нагрійте і обсмажте в ній цибулю з морквою до золотистого кольору. Постійно помішуйте.
7. Додайте до цибулі і моркви нашатковану капусту з часточками помідорів. Влийте рослинне масло, посоліть і тушкуйте на повільному вогні протягом півгодини. Періодично помішуйте.
8. По закінченню півгодини додайте до овочів гриби і тушкуйте ще півгодини. Не забувайте помішувати.
9. Для 10-5 хвилин до готовності додайте лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю і оцет. Ретельно перемішайте.
10. У заздалегідь підготовлені простерилізовані банки розкладіть капусту з грибами. Засукайте і переверніть догори дном. Баночки укутайте старою ковдрою до їх повного охолодження.
Зберігайте в темному і прохолодному місці.
Смачного!