Рецепт Капуста з буряком по-вірменськи фото

Капуста з буряком по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 4 дн. 18 г. 0 хв.

Пропонуємо цікавий варіант, як приготувати капусту по-вірменськи з буряком. Виходить смачне і ситне блюдо. Такий закускою можна нагодувати сім'ю і друзів. Готується дуже швидко.

Опис приготування:

Для тих, хто любить соління і квашену капусту, пропоную покроковий рецепт з вірменської кухні. Овочі виходять хрусткими і ароматними. Незвичайне поєднання спецій подарує звичайним овочам новий присмак. Знадобиться зовсім небагато часу і доступні інгредієнти, які можна купити в будь-якому супермаркеті. Пробуйте і насолоджуйтеся!

  • Капуста - 2-2, 5 кілограма
  • Часник - 1 зубчик
  • Морквина - 1 штука
  • Буряк - 2-3 штук
  • Перець гострий - 1 штука
  • Корінь петрушки - 50 грам
  • Корінь селери - 50 грам
  • Braai - 1 пучок
  • Вода - 3 L
  • Сіль - 150 грам
  • Перець горошком - 10 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Обкладинка - За смаком
капуста з буряком по-вірменськи - фото крок 1
1. Додаємо в каструлю воду, ставимо її на вогонь. Чекаємо, коли закипить, після чого додаємо лавровий лист, перець, корицю і сіль. Розмішуємо і відставляємо, нехай остигає.
капуста з буряком по-вірменськи - фото крок 2
2. Капусту миємо, знімаємо у неї верхні листки, видаляємо качан і розрізаємо саму капусту на чотири частини. Чистимо і нарізаємо кружечками морква.
капуста з буряком по-вірменськи - фото крок 3
3. Очищаємо перець і часник. Буряк очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками, корінь петрушки і селери розрізаємо на чотири частини.
капуста з буряком по-вірменськи - фото крок 4
4. У каструлю укладаємо шарами спочатку листи капусти, потім - шматки капусти, буряк, інші овочі та рубану кінзу, а зверху викладаємо листя капусти.
капуста з буряком по-вірменськи - фото крок 5
5. Заливаємо все остиглим маринадом, накриваємо тарілкою і ставимо під тяжкість. Так залишаємо сквашуватися при кімнатній температурі на п'ять днів. Після цього переміщаємо капусту в холодильник. Смачного!

Схожі рецепти