Капуста з буряком по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
Пропонуємо цікавий варіант, як приготувати капусту по-вірменськи з буряком. Виходить смачне і ситне блюдо. Такий закускою можна нагодувати сім'ю і друзів. Готується дуже швидко.
Для тих, хто любить соління і квашену капусту, пропоную покроковий рецепт з вірменської кухні. Овочі виходять хрусткими і ароматними. Незвичайне поєднання спецій подарує звичайним овочам новий присмак. Знадобиться зовсім небагато часу і доступні інгредієнти, які можна купити в будь-якому супермаркеті. Пробуйте і насолоджуйтеся!
- Капуста - 2-2, 5 кілограма
- Часник - 1 зубчик
- Морквина - 1 штука
- Буряк - 2-3 штук
- Перець гострий - 1 штука
- Корінь петрушки - 50 грам
- Корінь селери - 50 грам
- Braai - 1 пучок
- Вода - 3 L
- Сіль - 150 грам
- Перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Обкладинка - За смаком
1. Додаємо в каструлю воду, ставимо її на вогонь. Чекаємо, коли закипить, після чого додаємо лавровий лист, перець, корицю і сіль. Розмішуємо і відставляємо, нехай остигає.
2. Капусту миємо, знімаємо у неї верхні листки, видаляємо качан і розрізаємо саму капусту на чотири частини. Чистимо і нарізаємо кружечками морква.
3. Очищаємо перець і часник. Буряк очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками, корінь петрушки і селери розрізаємо на чотири частини.
4. У каструлю укладаємо шарами спочатку листи капусти, потім - шматки капусти, буряк, інші овочі та рубану кінзу, а зверху викладаємо листя капусти.
5. Заливаємо все остиглим маринадом, накриваємо тарілкою і ставимо під тяжкість. Так залишаємо сквашуватися при кімнатній температурі на п'ять днів. Після цього переміщаємо капусту в холодильник. Смачного!