Капуста маринована з Бурак
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, що таке "буряк", поспішаю розкрити карти - це звичайна буряк! Спробуйте, закуска виходить відмінна навіть за рахунок свого святкового кольору! смачно, соковито і легко готувати!
Подивіться, як приготувати капусту мариновану. Це дуже просте блюдо, і, я сподіваюся, вам сподобається результат. Як мінімум тому, що не обов'язково довго стерилізувати і заливати-зливати окріп, щоб в результаті було смачніше. Тут все відбувається ніби саме собою! Підготовка займе не більше години. А через добу капуста настоїться і придбає приголомшливий смак.
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Часник - 4 зубчики
- Буряк - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Оцет 9% - 0.5 склянки
- Масло рослинне - 0.5 склянки
- Цукор - 0.5 склянки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
1. Капусту миємо й нарізаємо "шашечками", тобто невеликими квадратиками. Можна відразу складати в банки або в будь-який посуд, де будете маринувати.
2. Буряк чистимо і тремо на дрібній тертці, часник тиснемо в чеснокодавилке, змішаємо між собою, викладаємо поверх капусти.
3. Кип'ятимо тепер воду з усіма іншими інгредієнтами, крім оцту. Його ми додамо тільки коду цукор і сіль вже розчиняться. Додамо оцет, знімаємо з вогню і заливаємо банки.
4. Тепер нехай добу капуста маринується при кімнатній температурі. От і все! можна пробувати!