Капуста гостра по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Капуста по-корейськи - це гостра закуска, традиційна для корейської кухні. Люблять її не тільки в Кореї, але і по всьому світу, і мабуть неспроста. Пропоную спробувати і оцінити!
Ви любите гостру їжу? Тоді скористайтеся цим рецептом і приготуйте капусту по-корейськи! Ця закуска напевно доведеться вам до смаку, при цьому довго готувати капустку вам не доведеться, а зберігатися вона буде хоч до весни! приступимо!
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Буряк - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Яблучний оцет - 1 Склянка (або 9% -ий)
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Подрібнений пекучий перчик - 1/3 штуки
1. Спочатку готуємо маринад: змішуємо воду, сіль, цукор, яблучний оцет, рослинне масло і пекучий перчик. Не переборщити з пекучим перцем - він дуже гострий! Ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння. Потім вимикаємо плиту і даємо маринаду злегка охолонути.
2. На великій тертці натираємо буряк. Таким же чином поступаємо з морквою.
3. Далі дрібно нарізаємо часник.
4. Капусту нарізаємо досить великими шматочками.
5. У миску або піалу викладаємо морква, буряк, часник і капусту. Заливаємо овочі теплим маринадом і перемішуємо.
6. Ми залишаємо приготовану капусту по-корейськи в теплому місці на 2-3 дня. Після закінчення терміну прибираємо в холодильник або льох. У прохолоді ця закуска може зберігатися досить довго.