Капуста «5-хвилинка»
(покроковий рецепт з фото)
Це не тільки відмінне доповнення до будь-якої страви, але і найсмачніша закуска на світлі і що особливо радує тут, так це те, що на приготування такої капусти ми витратимо всього пару хвилин.
Як ви вже, напевно, здогадалися, у цього рецепта приготування капусти"5-Mінуткі" таку назву, тому що на все про все нам знадобиться всього пару хвилин. Для мене така капуста це справжній порятунок, особливо коли намічається застілля, але ж яке свято може бути без такої чудової закуски. Тому за день до торжества я роблю капусту"5-Mінутку" в домашніх уязика, а до вечора наступного дня вона вже повністю готова до вживання. І, скажу вам чесно, капуста виходить на славу, гості завжди залишаються від неї в захваті, ця закуска одна з перших розходиться на будь-якому святковому столі.
- Капуста білокачанна - 2, 5 кілограма
- Морква - 3-4 штук
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 1 літр
- Оцет 9% - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5-1 склянки
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (лавровий лист, перець чорний і запашний горошком, гвоздика)
Отже, для початку, звичайно ж, промиваємо і шаткуємо капусту.
Чистимо моркву і трьом її на крупній тертці.
Перекладаємо моркву і капусту в глибоку каструлю і розминаємо овочі руками, щоб вони пустили сік.
Потім чистимо і подрібнюємо часник, викладаємо його в каструлю до інших овочів, перемішуємо все.
В іншу каструльку наливаємо літр води і доводимо її до кипіння, додаємо оцет, рослинна олія, цукор, сіль і спеції за смаком.
Заливаємо капусту з морквою гарячим маринадом, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо так маринуватися на добу при кімнатній температурі.
На наступний день цю чудову капусту можна спокійно їсти. Приємного всім апетиту!