Капусняк з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Капусняк з рисом ми приготуємо дуже швидко і просто. Для цього знадобиться готовий бульйон і сільські ковбаски. Візьмемо також овочі, Мал, трави і спеції. Капусняк вийде що треба! пробуйте!
Як приготувати капусняк з рисом?
1. Бульйон в каструлі доведіть до кипіння.
2. Масло розтопіть на середи-високому вогні у великій каструлі. Цибуля чистий, наріжте невеликими кубиками. Смажте в каструлі на олії до золотистого кольору.
3. З ковбасок зніміть шкірку і викладіть їх в каструлю до смаженого цибулі, розбийте ковбаски дерев'яною ложкою. Смажте ковбаски до коричневого кольору.
4. З капусти обірвемо верхні листки, розріжте навпіл і наріжте. Додайте в каструлю до ковбасок. Туди ж додайте нарізаний соломкою болгарський перець, якщо будете використовувати. Тушіте, періодично помішуючи, до м'якості.
5. Додайте в каструлю бульйон, чебрець і лавровий лист. Доведіть до кипіння. Понизьте температуру, накрийте кришкою і варіть на повільному кипінні протягом 30 хвилин.
6. Всипте промитий рис. Варіть ще 20 хвилин.
7. Через 20 хвилин виберіть лавровий лист. Петрушку подрібніть і додайте в уже готовий капусняк з рисом.
Подавайте зі сметаною.
Смачного!
- Капуста, коб - 550-600 грам
- Мал - 1/2 склянки
- Цибулина - 1 штука
- Бульйон - 1, 5-1, 7 L (яловичий, курячий або суміш двох бульйонів)
- Вершкове масло - 50-60 грам
- Ковбаски сільські - 4-5 штук(450 г)
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Петрушка свіжа - За смаком
- Болгарський перець - 1 штука (по бажанню)
1. Бульйон в каструлі доведіть до кипіння.
2. Масло розтопіть на середи-високому вогні у великій каструлі. Цибуля чистий, наріжте невеликими кубиками. Смажте в каструлі на олії до золотистого кольору.
3. З ковбасок зніміть шкірку і викладіть їх в каструлю до смаженого цибулі, розбийте ковбаски дерев'яною ложкою. Смажте ковбаски до коричневого кольору.
4. З капусти обірвемо верхні листки, розріжте навпіл і наріжте. Додайте в каструлю до ковбасок. Туди ж додайте нарізаний соломкою болгарський перець, якщо будете використовувати. Тушіте, періодично помішуючи, до м'якості.
5. Додайте в каструлю бульйон, чебрець і лавровий лист. Доведіть до кипіння. Понизьте температуру, накрийте кришкою і варіть на повільному кипінні протягом 30 хвилин.
6. Всипте промитий рис. Варіть ще 20 хвилин.
7. Через 20 хвилин виберіть лавровий лист. Петрушку подрібніть і додайте в уже готовий капусняк з рисом.
Подавайте зі сметаною.
Смачного!