Рецепт Капусняк з рисом фото

Капусняк з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Капуста , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Капусняк
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Капусняк з рисом ми приготуємо дуже швидко і просто. Для цього знадобиться готовий бульйон і сільські ковбаски. Візьмемо також овочі, Мал, трави і спеції. Капусняк вийде що треба! пробуйте!

Опис приготування:

Як приготувати капусняк з рисом?

1. Бульйон в каструлі доведіть до кипіння.

2. Масло розтопіть на середи-високому вогні у великій каструлі. Цибуля чистий, наріжте невеликими кубиками. Смажте в каструлі на олії до золотистого кольору.

3. З ковбасок зніміть шкірку і викладіть їх в каструлю до смаженого цибулі, розбийте ковбаски дерев'яною ложкою. Смажте ковбаски до коричневого кольору.

4. З капусти обірвемо верхні листки, розріжте навпіл і наріжте. Додайте в каструлю до ковбасок. Туди ж додайте нарізаний соломкою болгарський перець, якщо будете використовувати. Тушіте, періодично помішуючи, до м'якості.

5. Додайте в каструлю бульйон, чебрець і лавровий лист. Доведіть до кипіння. Понизьте температуру, накрийте кришкою і варіть на повільному кипінні протягом 30 хвилин.

6. Всипте промитий рис. Варіть ще 20 хвилин.

7. Через 20 хвилин виберіть лавровий лист. Петрушку подрібніть і додайте в уже готовий капусняк з рисом.

Подавайте зі сметаною.

Смачного!

  • Капуста, коб - 550-600 грам
  • Мал - 1/2 склянки
  • Цибулина - 1 штука
  • Бульйон - 1, 5-1, 7 L (яловичий, курячий або суміш двох бульйонів)
  • Вершкове масло - 50-60 грам
  • Ковбаски сільські - 4-5 штук(450 г)
  • Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Петрушка свіжа - За смаком
  • Болгарський перець - 1 штука (по бажанню)
Як приготувати капусняк з рисом?

1. Бульйон в каструлі доведіть до кипіння.

2. Масло розтопіть на середи-високому вогні у великій каструлі. Цибуля чистий, наріжте невеликими кубиками. Смажте в каструлі на олії до золотистого кольору.

3. З ковбасок зніміть шкірку і викладіть їх в каструлю до смаженого цибулі, розбийте ковбаски дерев'яною ложкою. Смажте ковбаски до коричневого кольору.

4. З капусти обірвемо верхні листки, розріжте навпіл і наріжте. Додайте в каструлю до ковбасок. Туди ж додайте нарізаний соломкою болгарський перець, якщо будете використовувати. Тушіте, періодично помішуючи, до м'якості.

5. Додайте в каструлю бульйон, чебрець і лавровий лист. Доведіть до кипіння. Понизьте температуру, накрийте кришкою і варіть на повільному кипінні протягом 30 хвилин.

6. Всипте промитий рис. Варіть ще 20 хвилин.

7. Через 20 хвилин виберіть лавровий лист. Петрушку подрібніть і додайте в уже готовий капусняк з рисом.

Подавайте зі сметаною.

Смачного!

Схожі рецепти