Капусняк з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Капусняк з м'ясом виходить наваристим, "оксамитовим", ароматним. Такий кисленький супчик особливо гарний після бурхливо проведеного вечора напередодні - і наситить, і вилікує. У капусті багато вітаміну С.
Що стосується м'яса для капустняка, то можна використовувати будь-який, але найсмачніший капусняк виходить на яловичих реберця. У мене ж - шматочок пісної яловичини.
Отже, як приготувати капусняк з м'ясом?
1. Цибуля чистий, наріжте кубиками.
2. Моркву наріжте кільцями. Якщо будете використовувати болгарський перець, то наріжте його невеликими кубиками.
3. Яловичину промийте і наріжте невеликими шматочками.
4. Картопля почистіть, промийте і наріжте кубиками.
5. У каструлю влийте рослинне масло. Смажте цибулю з морквою на середньому вогні, помішуючи, до м'якості.
6. Потім до овочів додайте томатне пюре, перемішайте і прогрійте. Додайте сіль, перець, інші спеції за смаком.
7. Додайте в каструлю приготовані м'ясо і овочі - картопля, капусту, болгарський перець. Залийте кип'яченою водою. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте.
8. Варіть до м'якості картоплі.
9. В кінці приготування додайте в капусняк подрібнену петрушку.
Подавайте капусняк зі сметаною.
Капусняк з м'ясом готовий!
Смачного!
- Квашена капуста - 350 грам
- М'ясо - 500 грам (яловичина)
- Картопля - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука (по бажанню)
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Петрушка - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Вода кип'ячена - 1, 5-2 L
- Томатне пюре - 3/4 склянки
Отже, як приготувати капусняк з м'ясом?
1. Цибуля чистий, наріжте кубиками.
2. Моркву наріжте кільцями. Якщо будете використовувати болгарський перець, то наріжте його невеликими кубиками.
3. Яловичину промийте і наріжте невеликими шматочками.
4. Картопля почистіть, промийте і наріжте кубиками.
5. У каструлю влийте рослинне масло. Смажте цибулю з морквою на середньому вогні, помішуючи, до м'якості.
6. Потім до овочів додайте томатне пюре, перемішайте і прогрійте. Додайте сіль, перець, інші спеції за смаком.
7. Додайте в каструлю приготовані м'ясо і овочі - картопля, капусту, болгарський перець. Залийте кип'яченою водою. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте.
8. Варіть до м'якості картоплі.
9. В кінці приготування додайте в капусняк подрібнену петрушку.
Подавайте капусняк зі сметаною.
Капусняк з м'ясом готовий!
Смачного!