Кантуччіні з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Італійська кухня не перестає дивувати! Нові рецепти зустрічаються постійно. Останнім часом все більше я стала готувати їх національну випічку. Наприклад, як в моєму наступному рецепті.
Для вас я описала, як приготувати кантуччіні з мигдалем. Вельми оригінальне блюдо. Більше нагадує солодкуваті сухарі з бездріжджового хліба. Зовні хрустка скоринка, а всередині м'яке тісто. Родом ця випічка з Флоренції. Не забудьте подати до кантуччіні кави або червоне вино.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 400 грам
- Мигдаль - 50 грам
- Fistashki - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільна есенція - 1 крапля
- Ванільний цукор - 10 грам
- Мигдальний есенція - 2 краплі
Мигдаль обшпарте і очистіть. З фісташок зніміть шкаралупу. Подрібніть горіхи.
Яйця збийте з цукром, ванільною і мигдальної есенцією.
Додайте до яєць м'яке масло. Збийте масу до єдиної консистенції.
В іншій мисці змішайте ванільний цукор з розпушувачем і борошном.
Борошняну масу додайте до масляної. Ретельно перемішайте.
Потім в тісто додайте горіхи. Перемішайте.
Деко застеліть пергаментним папером. На нього покладіть тісто у вигляді батончиків.
Запекайте кантуччини при 180 градусах протягом 30 хвилин.
Наріжте випічку скибочками. Відправте їх ще раз в духовку при низькій температурі на 10-15 хвилин.
Вироби можна їсти відразу в теплому вигляді, а можна і холодними. Приємною дегустації!