Kanele
(покроковий рецепт з фото)
Канело - французький десерт, представляє собою невеликі кекси з мінімальною кількістю борошна. Кекси виходять з хрусткою скоринкою і дуже ніжні всередині. Готуються довго, але дуже просто!
Рецепт традиційний французький, тому точно дотримуйтесь рецептуру і технологію приготування!
- Борошно пшеничне - 70 грам
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Жовток яєчний - 1 штука
- Молоко - 200 літрів
- Вершки - 50 літрів
- Ром - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - 1 Чайна ложка
1. Приготуйте необхідні інгредієнти.
2. Молоко, вершки, ванільний цукор і половину цукру і масло доведіть до кипіння на плиті. Зніміть з вогню.
3. Яйце і жовток збийте з цукром, що залишився.
4. Збиваючи, в кілька прийомів додайте борошно.
5. Збиваючи, влийте яєчну суміш в молочну. Тісто залиште в холодильнику мінімум 4 годину. Краще добу.
6.Форми змастіть маслом і присипте цукром.
7. Розлийте тісто в формочки, не доходячи 1 см до кінця.
8. Випікайте в розігрітій до 240 градусів духовці 15 хвилин. Залиште в духовці охолонути, щоб канело не осіли. Смачного!