Кальмари в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти дуже корисні для організму. У кальмарів ніжний і делікатний смак, в них багато білка, та й готуються вони дуже просто і швидко. Спробуйте рецепт, як приготувати кальмари в вершках.
Головна особливість в приготуванні цієї страви - це не перетримати кальмари, інакше вони вийдуть гуязиками. Кальмари з вершками - це класичне поєднання, тому воно безпрограшно. Їх подають з картопляним пюре, з овочевими салатами або просто з овочами-гриль, а також з пастою або спагетті. Для приготування потрібен мінімальний набір продуктів, все робиться просто і швидко.
- Кальмар - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Вершки - 70 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Найчастіше кальмари в наших магазинах продаються замороженими, тому насамперед размораживаем морепродукт при кімнатній температурі. Обдаємо тушки окропом, після чого дуже легко і швидко знімаємо шкіру, промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.
2. Чистим, миємо й нарізаємо цибулю кубиком. На сковороді з додаванням вершкового масла обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
3. Як тільки цибуля підрум'яниться, кладемо до нього смужки кальмарів, перемішуємо і смажимо дві хвилини на середньому вогні.
4. Тонким струменем вливаємо до кальмарів вершки, трохи солимо і накриваємо кришкою, готуємо на мінімальному вогні не більше трьох хвилин. Вимикаємо вогонь і залишаємо ще на хвилинку, після чого кальмар буде готовий до вживання.