Кальмари на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Літо - ідеальна пора, щоб частіше вибиратися на природу для відпочинку. А який же пікнік обходиться без смачної їжі? розповім, як приготувати кальмарів на грилі. Швидко, смачно і без особливих зусиль!
Вашій увазі пропоную класичний рецепт приготування кальмарів на грилі. Попередньо можете підготувати кальмарів будинку і там же їх замаринувати як слід. На природі вам залишиться тільки швиденько приготувати смачні шашлики з морепродуктів, щоб решту часу насолоджуватися незрівнянним блюдом. Хай щастить!
- Кальмар - 2 штуки (тушки)
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
Тушки кальмарів промиваємо і очищаємо. Нарізаємо на 4 поздовжніх шматка. Натираємо тушки сіллю і перцем. Змочуємо дерев'яні шпажки водою, надягаємо на них кальмарів. Для маринаду: змішайте оцет, рослинне масло і будь-які спеції. Залийте маринадом шашлик з кальмара. Маринують 2 години в прохолодному місці.
Обсмажуємо шашлики на грилі / мангалі. За 3-4 хвилини з кожного боку. У процесі смаження можете поливати кальмарів залишками маринаду.
Смачного!