Кальмари, фаршировані грибами і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Кальмари я раніше використовувала тільки для приготування салатів. Приготувавши це блюдо, я зрозуміла, що з кальмара з успіхом можна зробити повноцінне гаряче блюдо. Та й готується все простіше простого.
Запечений ніжний кальмар з хрусткою сирною скоринкою, начинений незвичайної ароматною начинкою, в якій є гриби, сир, чорнослив і часник. Ця страва чудово підійде для святкового столу, приємно прикрасить і різноманітить вашу трапезу.
- Кальмар - 5 штук
- Гриби - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Чорнослив - 60 грам
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 1/2 пучка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сир - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
Кальмари почистіть і відваріть в киплячій солоній воді не більше 2-х хвилин.
Гриби і цибулю наріжте кубиками, потім обсмажте з додаванням олії.
Часник наріжте пластинками, чорнослив - кубиками.
Змішайте смажені гриби, чорнослив, часник, тертий сир і зелень. Не забудьте посолити.
Отриманим фаршем начините тушки кальмара, викладіть у форму.
Присипте зверху сиром і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Перед подачею прикрасьте зеленню.
Смачного!