Рецепт Кальмари, фаршировані грибами і чорносливом фото

Кальмари, фаршировані грибами і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Морепродукти , Гриби , Сухофрукти , Чорнослив , Кальмари
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кальмари я раніше використовувала тільки для приготування салатів. Приготувавши це блюдо, я зрозуміла, що з кальмара з успіхом можна зробити повноцінне гаряче блюдо. Та й готується все простіше простого.

Опис приготування:

Запечений ніжний кальмар з хрусткою сирною скоринкою, начинений незвичайної ароматною начинкою, в якій є гриби, сир, чорнослив і часник. Ця страва чудово підійде для святкового столу, приємно прикрасить і різноманітить вашу трапезу.

  • Кальмар - 5 штук
  • Гриби - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Чорнослив - 60 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень - 1/2 пучка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сир - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
кальмари, фаршировані грибами і чорносливом - фото крок 1
Кальмари почистіть і відваріть в киплячій солоній воді не більше 2-х хвилин.
кальмари, фаршировані грибами і чорносливом - фото крок 2
Гриби і цибулю наріжте кубиками, потім обсмажте з додаванням олії.
кальмари, фаршировані грибами і чорносливом - фото крок 3
Часник наріжте пластинками, чорнослив - кубиками.
кальмари, фаршировані грибами і чорносливом - фото крок 4
Змішайте смажені гриби, чорнослив, часник, тертий сир і зелень. Не забудьте посолити.
кальмари, фаршировані грибами і чорносливом - фото крок 5
Отриманим фаршем начините тушки кальмара, викладіть у форму.
кальмари, фаршировані грибами і чорносливом - фото крок 6
Присипте зверху сиром і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Перед подачею прикрасьте зеленню.
кальмари, фаршировані грибами і чорносливом - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти