Кальмар фарширований
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться щось одночасно легке і ситне, на виручку приходять морепродукти, зокрема кальмари. Готувати їх можна по-різному, але я хочу розповісти, як приготувати кальмара фаршированого.
Кальмари надзвичайно корисні навіть в порівнянні з іншими морепродуктами. Вони сприяють зниженню холестерину в крові, покращують потенцію у чоловіків, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, а також заспокоює нервову систему. Такий перелік просто зобов'язує кожного хоча б іноді готувати страви з кальмарів, а приготувати фаршированого кальмара досить просто.
- Кускус - 1 Склянка
- Петрушка - 1 пучок
- Лук білий - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Імбир - 50 грам
- Морква - 1 штука
- Горошок зелений - 100 грам
- Морський коктейль - 250 грам
- Соєвий соус - 70 мілілітрів
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
- Перець болгарський - 50 грам
- Тушка кальмара - 4 штуки
1
Добре промийте і почистіть тушки кальмарів, зніміть з них шкірку.
2
Приготуйте начинку: цибуля і часник наріжте і обсмажте в олії. Туди ж відправляйте нарізану кубиками моркву, горошок, перець. Потім додайте морської коктейль і готуйте ще 5 хвилин.
3
Фурункули 200 мл води і залийте кус-кус. Залиште для набухання на 7 хвилин, а потім додайте до овочевої суміші. Додайте зелень, сіль, перець, перемішайте і зніміть з вогню.
4
Нафаршіруйте отриманою начинкою тушки кальмарів, закріпіть отвори дерев'яними шпажками і обсмажте по 30-40 секунд на добре розігрітій сковороді з маслом з кожного боку.
5
Приготуйте соус: обсмажте нарізаний імбир і часник, додайте соєвий соус і тушкуйте 3 хвилини. Розведіть крохмаль в 50 мл води і теж додайте до соусу.
6
Опустіть кальмарів в соус і тушкуйте 23 хвилини на повільному вогні. Смачного!