Рецепт Кальмар фарширований фото

Кальмар фарширований
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Морепродукти, Крупи, Морква, Кускус, Цибуля, Кальмари
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фаршировані

Коли хочеться щось одночасно легке і ситне, на виручку приходять морепродукти, зокрема кальмари. Готувати їх можна по-різному, але я хочу розповісти, як приготувати кальмара фаршированого.

Кальмари надзвичайно корисні навіть в порівнянні з іншими морепродуктами. Вони сприяють зниженню холестерину в крові, покращують потенцію у чоловіків, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, а також заспокоює нервову систему. Такий перелік просто зобов'язує кожного хоча б іноді готувати страви з кальмарів, а приготувати фаршированого кальмара досить просто.

  • Кускус - 1 Склянка
  • Петрушка - 1 пучок
  • Лук білий - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Імбир - 50 грам
  • Морква - 1 штука
  • Горошок зелений - 100 грам
  • Морський коктейль - 250 грам
  • Соєвий соус - 70 мілілітрів
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
  • Перець болгарський - 50 грам
  • Тушка кальмара - 4 штуки
1
Добре промийте і почистіть тушки кальмарів, зніміть з них шкірку.
2
Приготуйте начинку: цибуля і часник наріжте і обсмажте в олії. Туди ж відправляйте нарізану кубиками моркву, горошок, перець. Потім додайте морської коктейль і готуйте ще 5 хвилин.
3
Фурункули 200 мл води і залийте кус-кус. Залиште для набухання на 7 хвилин, а потім додайте до овочевої суміші. Додайте зелень, сіль, перець, перемішайте і зніміть з вогню.
4
Нафаршіруйте отриманою начинкою тушки кальмарів, закріпіть отвори дерев'яними шпажками і обсмажте по 30-40 секунд на добре розігрітій сковороді з маслом з кожного боку.
5
Приготуйте соус: обсмажте нарізаний імбир і часник, додайте соєвий соус і тушкуйте 3 хвилини. Розведіть крохмаль в 50 мл води і теж додайте до соусу.
6
Опустіть кальмарів в соус і тушкуйте 23 хвилини на повільному вогні. Смачного!

Схожі рецепти