Качка запечена
(покроковий рецепт з фото)
Рум'яна качка, з хрусткою скоринкою і ніжним м'ясом прикрасить будь-який стіл і припаде до смаку всім гостям. Процес приготування довгий, але результат вартий того. Розповім, як приготувати качку запечену.
Маючи під рукою лише сіль з приправ, можна приготувати смачну качечку. У цьому рецепті не знадобляться апельсини або яблука, тільки час і терпіння. Запечена качка виглядає дуже апетитно, а її аромат рознесеться по всьому будинку. Вона добре підійде до будь-якого гарніру, а її залишки можна використовувати для приготування салату або бургерів.
- Качка - 2, 2 кілограма
- Сіль - За смаком
1
Качку випатрати, промийте її дуже ретельно всередині і зовні. Витріть птицю паперовими серветками, особливо всередині.
2
Посипте качку всередині сіллю і розподіліть по всій порожнини.
3
Гострим ножем або виделкою проколіть шкіру качки по всій тушці. Натріть качку сіллю і перекладіть її на деко грудкою вниз.
4
Надішліть деко з качкою в розігрітий до 120 градусів духовку і випікайте 2 годину, кожен 30 хвилин діставайте качку і проколюйте шкіру.
5
Через 120 хвилин дістаньте качку з духовки і переверніть на спинку. Проколіть грудку і випікайте ще 1 час.
6
Через годину збільште температуру до 175 градусів і запікайте ще 30-40 хвилин для утворення хрусткої скоринки.
7
Готову качку дістаньте з духовки і залиште на 15 хвилин, потім вже подавайте до столу на великому блюді або обробляють порційно.