Качка з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт приготування качки з картоплею в духовці, і я з вами з задоволенням поділюся цим рецептом. Готується блюдо легко, а результат порадує навіть справжніх гурманів! Смачно і ситно!
Коли я вперше побачила цей рецепт приготування качки з картоплею в духовці, я трохи здивувалася, тому що соус-маринад тут складається з досить дивного поєднання вершків і винного оцту, але насправді вийшло все дуже смачно - оцет як би "розм'якшує" кілька жорстке качине м'ясо і додає ніжний відтінок, а вершки, як і годиться, "відповідають" за соковитість м'яса. Спробуйте!
- Картопля - 500 грам
- Ніжки качині - 2 штуки (або приблизно 400-500 грам файл)
- Часник - 3 зубчики
- Брокколі - 1 штука(1 велике суцвіття)
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Оцет винний - 3 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком
1. Змішаємо в мисці вершки, винний оцет, роздавлений часник і спеції. У цьому соусі маринуємо м'ясо приблизно дві години. Потім обсмажити кожну ніжку до рум'яності на сильному вогні на сковороді - не до готовності, а просто щоб з'явилася скориночка.
2. Тепер викладаємо прямо на деко порізану і очищену картоплю, дрібно порізане суцвіття брокколі і поливаємо маринадом. Кожну ніжку з усіх боків присипаємо сухарями і теж викладаємо на деко. Випікаємо годину-півтори при температурі 180 градусів.
3. От і все! Подаємо гарячим і насолоджуємося!