Качка в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Я запікаю качку НЕ цілком, а шматочками: так зручніше при відсутності великої грубки. Виходить не менш смачно! Блюдо виходить дуже ароматним, встояти просто неможливо.
Поріжте качку на частини. Очистіть картопля, цибуля і часник. Якщо картопля дрібний, залиште цілком, а цибуля і часник поріжте часточками. М'ясо і овочі перемішайте зі спеціями. Потім викладіть у вогнетривку посудину і запікайте 1, 5 годину. Хай щастить!
- Качка - 1 штука
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте необхідні продукти і спеції. Я використовувала хмелі-сунелі, сіль і трохи чорного меленого перцю меленого.
Качку поріжте на порційні шматки (я кістки не запікала, вибрала тільки м'ясні шматочки).
Цибулю і часник поріжте великими часточками. У зручній глибокої тарі з'єднайте качку з очищеним картоплею, цибулею і часником. Додайте спеції і сіль. Перемішайте.
Візьміть тару для запікання. На дно покладіть шматочки м'яса з картоплею. Зверху накрийте найжирнішими шматочками. Жир буде плавиться і стікати прямо на картоплю, роблячи його ароматним і соковитим.
Накрийте блюдо кришкою, відправте в духовку запікатися на 1, 5 годину (при 200 градусах).
Качка з картоплею готова!
Розкладіть блюдо по тарілочках. Полийте качиним жиром і посипте дрібно рубаною зеленню. Приємного!