Качина грудка з сливами
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім нескладний, але шалено смачний і ароматний спосіб, як приготувати качину грудку з сливами і свіжими травами, я хочу запропонувати вам на замітку. На обід або вечерю це те, що потрібно. Раджу!
Блюдо досить швидке і зручне в процесі. Зливи і соус ідеально працюють з качкою. Крім того, ви можете приготувати абсолютно будь-який гарнір: відварений рис, запечена картопля і т.Д. Для різноманітності це однозначно відмінна ідея. Запам'ятовуйте рецепт і повторіть його в домашніх умовах.
- Качина грудка - 1 штука
- Зливи - 6-8 штук
- Свіжі трави - 2-3 штук (розмарин, шавлія)
- Шалот - 1 штука
- Червоне вино - 50 мілілітрів (сухе)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
1. Грудку вимийте, обсушити, посоліть і поперчіть за смаком. Зробіть надрізи по шкірці гострим ножем. Викладіть на розігріту сковороду шкіркою вниз, смажте на середньому вогні до рум'яності (близько 8 хвилин). Тим часом підготуйте сливи.
2. Викладіть на сковороду сливи і трави.
3. А грудку акуратно переверніть і продовжуйте смажити ще хвилин 8 до готовності. Паралельно подрібніть шалот.
4. Зніміть грудку і сливи зі сковороди. Відведіть туди подрібнений шалот, обсмажте пару хвилин. Наполягати вино, млоїте ще 1-2 хвилини, додайте вершкове масло. Перемішайте і полийте соусом грудку перед подачею. Смачного!