Рецепт Кабачки з морквою на зиму фото

Кабачки з морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі , Морква , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Салати , Консервація , Маринування
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли сезон заготівель в самому розпалі, хочеться знайти максимум цікавих і нескладних варіантів. Візьміть на замітку: це досить простий варіант, як зробити кабачки з морквою на зиму в маринаді.

Опис приготування:

Перед вами чудовий варіант закуски, яка не вимагає великої кількості сил або часу на приготування. Класичний рецепт кабачків з морквою на зиму можна доповнити улюбленими спеціями для маринаду, також при бажанні можна зменшити кількість часнику. Відмінний спосіб побалувати себе кабачками в холодну пору року.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 12-15 зубчиків
  • Вода - 1 Склянка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
кабачки з морквою на зиму - фото крок 1
1. Краще віддайте перевагу невеликим кабачкам, в яких не так багато насіння. Інакше доведеться акуратно вирізати серединку. Також при бажанні можна зняти шкірку, щоб кабачки з морквою на зиму в домашніх умовах були більш ніжними. Наріжте середніми (можна навіть забагато) кубиками.
кабачки з морквою на зиму - фото крок 2
2. У каструлю відправте всі інгредієнти маринаду, доведіть до кипіння. Викладіть туди кабачки, дайте їм проваритися на середньому вогні близько 7-10 хвилин після повторного закипання.
кабачки з морквою на зиму - фото крок 3
3. Паралельно займіться морквою: очистіть і натріть її на середній терці.
кабачки з морквою на зиму - фото крок 4
4. Очищений часник пропустіть через прес.
кабачки з морквою на зиму - фото крок 5
5. Додайте всі в каструлю, акуратно перемішайте. Після додавання моркви з часником варіть ще близько 3-5 хвилин.
кабачки з морквою на зиму - фото крок 6
6. Овочами наповніть чисті і стерилізовані банки.
кабачки з морквою на зиму - фото крок 7
7. Підготуйте каструлю з водою, на дно якої викладіть ганчірку або серветку. Доведіть воду до кипіння, акуратно опустіть туди банки, прикриті кришками. Процес стерилізації в рецепті приготування кабачків з морквою на зиму можна і опустити, проте так надійніше.
кабачки з морквою на зиму - фото крок 8
8. Стерилізувати баночки потрібно близько 10 хвилин. Закатати їх кришками і залиште до повного охолодження дном вгору. Після приберіть в темне і прохолодне місце для зберігання.
кабачки з морквою на зиму - фото крок 9
9. Ось і весь варіант, як приготувати кабачки з морквою на зиму. Дуже апетитно, пікантно, смачно!

Схожі рецепти