Кабачки з морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Коли сезон заготівель в самому розпалі, хочеться знайти максимум цікавих і нескладних варіантів. Візьміть на замітку: це досить простий варіант, як зробити кабачки з морквою на зиму в маринаді.
Перед вами чудовий варіант закуски, яка не вимагає великої кількості сил або часу на приготування. Класичний рецепт кабачків з морквою на зиму можна доповнити улюбленими спеціями для маринаду, також при бажанні можна зменшити кількість часнику. Відмінний спосіб побалувати себе кабачками в холодну пору року.
- Кабачки - 1 кілограм
- Морква - 3 штуки
- Часник - 12-15 зубчиків
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1. Краще віддайте перевагу невеликим кабачкам, в яких не так багато насіння. Інакше доведеться акуратно вирізати серединку. Також при бажанні можна зняти шкірку, щоб кабачки з морквою на зиму в домашніх умовах були більш ніжними. Наріжте середніми (можна навіть забагато) кубиками.
2. У каструлю відправте всі інгредієнти маринаду, доведіть до кипіння. Викладіть туди кабачки, дайте їм проваритися на середньому вогні близько 7-10 хвилин після повторного закипання.
3. Паралельно займіться морквою: очистіть і натріть її на середній терці.
4. Очищений часник пропустіть через прес.
5. Додайте всі в каструлю, акуратно перемішайте. Після додавання моркви з часником варіть ще близько 3-5 хвилин.
6. Овочами наповніть чисті і стерилізовані банки.
7. Підготуйте каструлю з водою, на дно якої викладіть ганчірку або серветку. Доведіть воду до кипіння, акуратно опустіть туди банки, прикриті кришками. Процес стерилізації в рецепті приготування кабачків з морквою на зиму можна і опустити, проте так надійніше.
8. Стерилізувати баночки потрібно близько 10 хвилин. Закатати їх кришками і залиште до повного охолодження дном вгору. Після приберіть в темне і прохолодне місце для зберігання.
9. Ось і весь варіант, як приготувати кабачки з морквою на зиму. Дуже апетитно, пікантно, смачно!