Кабачки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки з м'ясом поєднуються просто чудово, однак великі шматки м'яса з кабачками я не люблю, тому змішую цей овоч з м'ясним фаршем. Виходить дуже соковита і ніжна запеканочку.
Якщо приготувати кабачки з м'ясом строго за наведеним мною рецептом з фото, то у вас вийде блюдо, за смаком віддалено нагадує лазанью, тільки тут замість листів пасти у вас будуть кабачки. Блюдо виходить дуже ніжним і соковитим всередині, а зовні покривається дуже смачною і хрусткою сирною скоринкою.
- Кабачки - 1 кілограм
- М'ясний фарш - 500 грам
- Морква - 200 грам
- Цибуля - 150 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль - - За смаком
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
Дрібно нарізаємо цибулю.
Моркву натираємо на дрібній тертці.
У сотейнику з невеликою кількістю масла обсмажуємо цибулю. Буквально 3-4 хвилини, до м'якості.
Потім додаємо до цибулі фарш, перемішуємо і обсмажуємо до готовності фаршу.
Кабачки очищаємо від насіння і, якщо старі, від шкірки. Нарізаємо на великі кубики.
У сковороді на рослинному маслі обсмажуємо моркву.
Додаємо до моркви кабачки і смажимо близько 5-7 хвилин.
Знімаємо з вогню кабачки, змішуємо їх з фаршем.
На дрібній тертці натираємо сир.
Форму для випікання трошки змащуємо маслом, викладаємо в неї кабачки і м'ясний фарш. Розрівнюємо.
Посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо всього 20 хвилин, адже всі продукти вже практично готові. Приємного!