Італійський хліб з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати чудовий хліб з сиром. Він цілком замінить будь-який несолодкий пиріг. Відмінний сніданок з чаєм або кавою. А також гарне доповнення до будь-якого першого блюда в обід.
Ніжний і пишний всередині, із золотистою хрусткою скоринкою італійський хліб порадує вас своїм ароматом і вираженим сирним смаком. Сир беріть будь-який твердий. Якщо не дотримуватися канонів італійської кухні, то оливкова олія можна замінити соняшниковим. В іншому рецепт дуже простий і доступний у всіх відносинах.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки(1 шт. В тісто, 1 шт. Для змазування)
- Дріжджі сухі - 8 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Сир твердий - 250 грам
- Масло оливкове - 30 мілілітрів
- Кунжут - 2 чайних ложки
У миску насипте просіяне борошно, додайте сухі дріжджі, сіль і цукор. Розбийте яйце і влийте кефір кімнатної температури. Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто.
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в тепле місце. Через годину-півтори воно підійде.
Розділіть тісто на п'ять рівних частин.
Розкачайте одну кульку в коло діаметром 22 см.
Змастіть оливковою олією.
Посипте тертим сиром.
Розкачайте таким чином кожен кульку тесту, змащуючи його олією і посипаючи сиром, крім останнього. Викладайте кола один на інший стопкою.
Розріжте всі верстви тесту на трикутники, як показано на фото.
Розгорніть кожен трикутник тесту назовні, закріплюючи його.
Викладіть хліб в форму для випічки. Дайте постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин. Після змастіть яйцем.
Посипте хліб кунжутом.
Випікайте хліб в духовці при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
Італійський хліб з сиром готовий. Можна подавати до столу.