Індичка з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо індички відмінно поєднується з фруктами. Є багато рецептів, де це підтверджується. Тому, що солодкуватий смак дає більше розкритися м'ясного. Я пропоную вам спробувати це самим.
Відмінний рецепт, як приготувати індичку з фруктами, допоможе вам здивувати ваших гостей і рідних. Запечена качка буде цвяхом вечері. Полонить всіх своїм ароматом і смаком. Готується не дуже складно, варто тільки набратися терпіння. Незвичайне і дуже смачне!
- Індичка - 1 штука (близько 5 кг)
- Яблука - 1 кілограм
- Айва - 0, 5 кілограма
- Гілочки петрушки - 2-3 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець - 2 чайних ложки
- Прованські трави - 2-3 чайних ложок
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
Натріть зовні і всередині індичку прованськими травами, сіллю і перцем. Залиште на 40 хвилин.
Помийте айву і яблука. Очистіть їх від насіння і плодоніжок. Наріжте.
Тушку укладіть на фольгу. Поліжі в неї яблука, петрушку і одну частину айви. Другу частину викладіть навколо. Зв'яжіть ніжки. Повапните маслом. Загорніть у фольгу.
Запікайте блюдо при 190 градусах близько 5 годин. Протягом цього часу, десь через 3 години після початку, змастіть індичку маслом. За півгодини до готовності приберіть фольгу, тоді індичка добре підрум'яниться.