Індичка в соєвому соусі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Пікантне ніжне м'ясо індички - це легке, але поживне дієтично блюдо, яке складе конкуренцію важким гарячих страв зі свинини або яловичини. І готується просто! переконайтеся самі!
Індичка готується швидко, майже як курка. Але за смаковими якостями вона нітрохи не поступається тій же свинині. Для приготування індички в соєвому соусі на сковороді нам буде потрібно філе птиці, а крім соєвого соусу для маринаду - рідкий мед, спеції і оцет. В оригінальному рецепті був рисовий оцет, але його можна замінити на звичайний столовий яблучний.
- Індичка - 700-900 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
Філе індички промийте і поріжте на порційні шматочки.
Змішайте в глибокій мисці масло оливкове, соєвий соус, оцет, мідь, спеції, видавлений в чеснокодавке часник, натертий корінь імбиру і кунжутне масло.
Індичку гарненько так занурте в суміш отриману, накрийте миску харчовою плівкою і відправте в холодильник години на 2. Чим довше індичка насититься соусом, тим краще.
Добре промаринуватися індичку ви можете приготувати не тільки на сковороді, але і запекти в духовці (30 хвилин при 190 З).
Обмокніть шматочки за допомогою паперових рушників, обсмажуйте на розігрітій сковороді на середньому вогні хвилин 5 з кожного боку, до рум'яної скоринки. Кращий результат - на сковороді-гриль.
Готовуюіндичку в соєвому соусі на сковороді ви можете подавати з овочами, картоплею або рисом. Смачного!
Обмокніть шматочки за допомогою паперових рушників, обсмажуйте на розігрітій сковороді на середньому вогні хвилин 5 з кожного боку, до рум'яної скоринки. Кращий результат - на сковороді-гриль.
Готовуюіндичку в соєвому соусі на сковороді ви можете подавати з овочами, картоплею або рисом. Смачного!