Індичка в пиві
(покроковий рецепт з фото)
М'яке і соковите м'ясо з легким хлібним ароматом і густий цибульний соус - це блюдо приготувати зовсім нескладно. Готується індичка в пиві досить швидко і смачний обід або вечерю вам гарантований.
Страви з м'яса індички стали досить популярними. Та й птицю цю зустріти на прилавках магазинів можна часто. М'ясо індички вважається дієтичним і готується не дуже складно. Пропоную вам один з простих рецептів, по якому ви смачно зможете приготувати м'ясо індички. У рецепті використано філе індички, але таким же чином можна приготувати і інші частини птиці, навіть з кісточками. Тільки м'ясо на кісточці відбивати не потрібно - вистачить і того, що ви зробите невеликі розрізи на м'якоті. Розповідаю, як приготувати індичку в пиві.
- Індичка - 400 грам (в рецепті використано філе, але можна приготувати і ніжки індички)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Пиво світле - 150 мілілітрів
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки (по бажанню)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Філе індички моєму, обсушуємо і нарізаємо на 4 частини
Злегка відбиваємо м'ясо, накривши харчовою плівкою.
Гострим ножем робимо на кожному шматку м'яса з обох сторін неглибокі розрізи поперек волокон. Посипаємо м'ясо сіллю і перцем.
Наливаємо в сковороду олію, додаємо вершкове і розігріваємо на вогні трохи більше середнього.
Обсмажуємо скибочки м'яса до легкої рум'яної скоринки.
Перекладаємо обсмажене м'ясо в каструлю або іншу сковороду.
Якщо вам подобається багато цибулі в соусі - ви можете взяти не одну, а дві луковіци.Чістім цибулину і нарізаємо напів-кільцями.
Викладаємо цибулю на сковороду, в якій смажилася індичка і обсмажуємо приблизно 4-5 хвилин.
Перекладаємо обсмажену цибулю на м'ясо, заливаємо пивом і додаємо приблизно 100 мл води. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь під стравою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 10.
Виймаємо м'ясо з соусу і випаровуємо соус хвилин 5-6, збільшивши вогонь. Змішуємо сметану з борошном і цукром і додаємо в соус. Розмішуємо і доводимо до кипіння. Готуємо ще хвилини 4. Пробуємо, доводимо до смаку - додати сіль, якщо потрібно. Можна додати трошки сухих приправ. Поливаємо індичку соусом і подаємо до столу з будь-яким гарніром.