Індичка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
На носі Новий рік або прийдуть гості? хвилюєтеся, як смачно приготувати індичку? Ось вам чудовий рецепт, який не дасть вдарити вам в бруд обличчям.
Взагалі-то запечена цілком у духовці індичка - це традиційне американське блюдо. Вони його готують на день подяки і на різдво. Одна індичка, запечена в духовці, може нагодувати до 12 людина.
- Індичка - 1 штука (будь-якого розміру, тільки, щоб помістилася в духовку)
- Бульйон - 2 склянки
- Вершкове масло - За смаком
- Лимон - 2-3 штук
- Часник - 6-8 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Спеції та сухі трави - За смаком
1. Індичку промити і очистити від нутрощів. Обсушити і натерти сіллю і перцем. Після цього втирайте в тушку розплавлене масло і приправи. Всередину тушки покласти зубчики часнику і лимони, розрізані навпіл. Духовку треба розігріти до 230 градусів. У глибоке деко налийте дві склянки бульйону. На деко поставте решітку. Індичку вже укладаємо на саму решітку. Поставити в духовку і зменшити вогонь до 150 градусів.
2. Вам потрібно розрахувати час приготування вашої індички. Вважайте з розрахунку 13 хвилин 450 г ваги тушки. Але цей час відносне. У нас індичка в 7 кг запікалася близько 4 годин. Коли пройде половина запланованого часу, перевіряйте готовність індички. Через кожні 40-45 хвилин індичку потрібно перевертати. Для цього витягніть її з духовки і полийте соком з дека. Коли до готовності залишиться близько години, тушку поливайте вершковим маслом. Це додасть шкірці красивий золотистий колір.
3. Як перевірити готовність індички? Проткніть тушку зубочисткою в трьох місцях - грудка, зовнішня частина стегон, внутрішня частина стегон. Якщо сік виходить з сукровицею, значить ще не готова. Якщо тушка не дійшла ще до готовності, зменшіть вогонь в духовці до 70 градусів і поставте тушку назад хвилин на 20-30. Ви тільки не сумнівайтеся, індичка вийде, що треба.