Рецепт Індичка в духовці фото

Індичка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Індичка, Птах
Низькокалорійні
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Страви цілком

На носі Новий рік або прийдуть гості? хвилюєтеся, як смачно приготувати індичку? Ось вам чудовий рецепт, який не дасть вдарити вам в бруд обличчям.

Взагалі-то запечена цілком у духовці індичка - це традиційне американське блюдо. Вони його готують на день подяки і на різдво. Одна індичка, запечена в духовці, може нагодувати до 12 людина.

  • Індичка - 1 штука (будь-якого розміру, тільки, щоб помістилася в духовку)
  • Бульйон - 2 склянки
  • Вершкове масло - За смаком
  • Лимон - 2-3 штук
  • Часник - 6-8 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Спеції та сухі трави - За смаком
індичка в духовці - фото крок 1
1. Індичку промити і очистити від нутрощів. Обсушити і натерти сіллю і перцем. Після цього втирайте в тушку розплавлене масло і приправи. Всередину тушки покласти зубчики часнику і лимони, розрізані навпіл. Духовку треба розігріти до 230 градусів. У глибоке деко налийте дві склянки бульйону. На деко поставте решітку. Індичку вже укладаємо на саму решітку. Поставити в духовку і зменшити вогонь до 150 градусів.
індичка в духовці - фото крок 2
2. Вам потрібно розрахувати час приготування вашої індички. Вважайте з розрахунку 13 хвилин 450 г ваги тушки. Але цей час відносне. У нас індичка в 7 кг запікалася близько 4 годин. Коли пройде половина запланованого часу, перевіряйте готовність індички. Через кожні 40-45 хвилин індичку потрібно перевертати. Для цього витягніть її з духовки і полийте соком з дека. Коли до готовності залишиться близько години, тушку поливайте вершковим маслом. Це додасть шкірці красивий золотистий колір.
індичка в духовці - фото крок 3
3. Як перевірити готовність індички? Проткніть тушку зубочисткою в трьох місцях - грудка, зовнішня частина стегон, внутрішня частина стегон. Якщо сік виходить з сукровицею, значить ще не готова. Якщо тушка не дійшла ще до готовності, зменшіть вогонь в духовці до 70 градусів і поставте тушку назад хвилин на 20-30. Ви тільки не сумнівайтеся, індичка вийде, що треба.

Схожі рецепти