Індичка на День подяки
(покроковий рецепт з фото)
Святковий стіл повинен виглядати красиво! Ділюся покроковою інструкцією, як приготувати індичку на День подяки. Цілком запечена птиця - чудове частування для великого сімейства!
Індичка - головне блюдо святкового столу на День подяки. Як правило, птицю подають на великому красивому блюді, після того, як все інше вже було подано до столу. Господар будинку нарізає індичку починаючи з грудки і розкладає піт тарілках гостям. Сподіваюся, що вам сподобається!
- Індичка - 1 штука(8 кг)
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Селера - 4 штуки (стебла)
- Апельсини - 2 штуки
- Чебрець - 3 штуки (гілочки)
- Лавровий лист - 1 штука
- Вино біле - 1 Склянка
- Маринад для індички - 1 За смаком(6 л очищеної води, 125 г солі, 120 г пісочний, 4 зубчики часнику, 3 ст. L. Запашного перцю горошком, 1 паличка кориці, суміш спецій (італійські та французькі трави, суміш перців), 1 апельсин, 2 цибулини
)
Обробляє тушку індички. Видаляємо шию і нутрощі.
Перед тим, як запікати індичку, її слід замаринувати. Вливаємо в більшу ємність воду, додаємо сіль, цукор, пропущений через прес часник, перець горошком одну паличку кориці, порізаний часточками апельсин і цибулю. Кладемо в маринад чисту індичку. Ставимо в холодильник на 1 добу.
Через добу витягаємо індичку з маринаду, ретельно промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Даємо птиці полежати 1 часик.
Селера, цибуля, морква і апельсини нарізаємо середніми шматочками.
Заповнюємо тушку овочами-фруктами, додаємо чебрець.
Застеляємо деко фольгою і викладаємо на нього індичку, грудкою вгору. Змащуємо тушку розтопленим вершковим маслом.
Виливаємо на фольгу біле вино, загортаємо птицю в фольгу, обгону кінець в seredinu. Випікаємо в духовці при 220 градусах. Загальний час запікання розраховується виходячи з ваги птиці. 1 кг = 30 хвилин запікання. Для 40 хвилин до кінця змащуємо індичку розтопленим маслом.
Готовність м'яса перевіряємо зубочисткою. Якщо з проколу випливає рожева рідина - значить потрібно ще потім в духовці, якщо рідина світла - готово!
Готової індичці потрібно дати трохи полежати під рушником, приблизно 30-40 хвилин, щоб м'ясо було більш соковитим.
Смачного!