Рецепт Індичка на День подяки фото

Індичка на День подяки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Індичка, Молочні продукти, Птах, Фрукти, Апельсин, Морква, Вершкове масло, Цибуля
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День подяки
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Святковий стіл повинен виглядати красиво! Ділюся покроковою інструкцією, як приготувати індичку на День подяки. Цілком запечена птиця - чудове частування для великого сімейства!

Індичка - головне блюдо святкового столу на День подяки. Як правило, птицю подають на великому красивому блюді, після того, як все інше вже було подано до столу. Господар будинку нарізає індичку починаючи з грудки і розкладає піт тарілках гостям. Сподіваюся, що вам сподобається!

  • Індичка - 1 штука(8 кг)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Селера - 4 штуки (стебла)
  • Апельсини - 2 штуки
  • Чебрець - 3 штуки (гілочки)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Вино біле - 1 Склянка
  • Маринад для індички - 1 За смаком(6 л очищеної води, 125 г солі, 120 г пісочний, 4 зубчики часнику, 3 ст. L. Запашного перцю горошком, 1 паличка кориці, суміш спецій (італійські та французькі трави, суміш перців), 1 апельсин, 2 цибулини
    )
індичка на День подяки - фото крок 1
Обробляє тушку індички. Видаляємо шию і нутрощі.
індичка на День подяки - фото крок 2
Перед тим, як запікати індичку, її слід замаринувати. Вливаємо в більшу ємність воду, додаємо сіль, цукор, пропущений через прес часник, перець горошком одну паличку кориці, порізаний часточками апельсин і цибулю. Кладемо в маринад чисту індичку. Ставимо в холодильник на 1 добу.
індичка на День подяки - фото крок 3
Через добу витягаємо індичку з маринаду, ретельно промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Даємо птиці полежати 1 часик.
індичка на День подяки - фото крок 4
Селера, цибуля, морква і апельсини нарізаємо середніми шматочками.
індичка на День подяки - фото крок 5
Заповнюємо тушку овочами-фруктами, додаємо чебрець.
індичка на День подяки - фото крок 6
Застеляємо деко фольгою і викладаємо на нього індичку, грудкою вгору. Змащуємо тушку розтопленим вершковим маслом.
індичка на День подяки - фото крок 7
Виливаємо на фольгу біле вино, загортаємо птицю в фольгу, обгону кінець в seredinu. Випікаємо в духовці при 220 градусах. Загальний час запікання розраховується виходячи з ваги птиці. 1 кг = 30 хвилин запікання. Для 40 хвилин до кінця змащуємо індичку розтопленим маслом.
індичка на День подяки - фото крок 8
Готовність м'яса перевіряємо зубочисткою. Якщо з проколу випливає рожева рідина - значить потрібно ще потім в духовці, якщо рідина світла - готово!
індичка на День подяки - фото крок 9
Готової індичці потрібно дати трохи полежати під рушником, приблизно 30-40 хвилин, щоб м'ясо було більш соковитим.
індичка на День подяки - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти