Рецепт Індичка на День подяки фото

Індичка на День подяки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Індичка , Молочні продукти , Птах , Фрукти , Апельсин , Морква , Вершкове масло , Цибуля
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День подяки
Гарячі страви , Фаршировані , Страви цілком
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Святковий стіл повинен виглядати красиво! Ділюся покроковою інструкцією, як приготувати індичку на День подяки. Цілком запечена птиця - чудове частування для великого сімейства!

Опис приготування:

Індичка - головне блюдо святкового столу на День подяки. Як правило, птицю подають на великому красивому блюді, після того, як все інше вже було подано до столу. Господар будинку нарізає індичку починаючи з грудки і розкладає піт тарілках гостям. Сподіваюся, що вам сподобається!

  • Індичка - 1 штука(8 кг)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Селера - 4 штуки (стебла)
  • Апельсини - 2 штуки
  • Чебрець - 3 штуки (гілочки)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Вино біле - 1 Склянка
  • Маринад для індички - 1 За смаком(6 л очищеної води, 125 г солі, 120 г пісочний, 4 зубчики часнику, 3 ст. L. Запашного перцю горошком, 1 паличка кориці, суміш спецій (італійські та французькі трави, суміш перців), 1 апельсин, 2 цибулини
    )
індичка на День подяки - фото крок 1
Обробляє тушку індички. Видаляємо шию і нутрощі.
індичка на День подяки - фото крок 2
Перед тим, як запікати індичку, її слід замаринувати. Вливаємо в більшу ємність воду, додаємо сіль, цукор, пропущений через прес часник, перець горошком одну паличку кориці, порізаний часточками апельсин і цибулю. Кладемо в маринад чисту індичку. Ставимо в холодильник на 1 добу.
індичка на День подяки - фото крок 3
Через добу витягаємо індичку з маринаду, ретельно промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Даємо птиці полежати 1 часик.
індичка на День подяки - фото крок 4
Селера, цибуля, морква і апельсини нарізаємо середніми шматочками.
індичка на День подяки - фото крок 5
Заповнюємо тушку овочами-фруктами, додаємо чебрець.
індичка на День подяки - фото крок 6
Застеляємо деко фольгою і викладаємо на нього індичку, грудкою вгору. Змащуємо тушку розтопленим вершковим маслом.
індичка на День подяки - фото крок 7
Виливаємо на фольгу біле вино, загортаємо птицю в фольгу, обгону кінець в seredinu. Випікаємо в духовці при 220 градусах. Загальний час запікання розраховується виходячи з ваги птиці. 1 кг = 30 хвилин запікання. Для 40 хвилин до кінця змащуємо індичку розтопленим маслом.
індичка на День подяки - фото крок 8
Готовність м'яса перевіряємо зубочисткою. Якщо з проколу випливає рожева рідина - значить потрібно ще потім в духовці, якщо рідина світла - готово!
індичка на День подяки - фото крок 9
Готової індичці потрібно дати трохи полежати під рушником, приблизно 30-40 хвилин, щоб м'ясо було більш соковитим.
індичка на День подяки - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти