Рецепт Хвіртки фото

Хвіртки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Овочі , Картопля , Житнє борошно
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо хтось із сусідів приходив в будинок, коли господиня, діставши з печі хвіртки, змащувала їх маслом, потрібно було сказати: "Красиві руки намазують! & Quot; . "ИДИ, візьми намазаний! & Quot; , - була відповідь.

Опис приготування:

Хвіртка - відкритий маленький пиріжок з житнього борошна, може бути овальної, круглої або багатокутної форми. Начинки для хвірток бувають різними: буряк, пшоняна каша, сир, картопля або ягоди.

Кажуть, що "Kallitoa - kuzzy kaheksoa & Quot; : "хвіртка просить вісімки" . 8 інгредієнтів: мука, вода, кисле молоко (кефір, крем), сіль, молоко, олія, сметана і начинка (буряк, пшоно тощо).

Якщо замішувати тісто тільки з житнього борошна, воно виходить досить жорстким. Готові житні хвіртки рясно змащують маслом, складають у глибокий посуд і накривають. Ще для розм'якшення додають пшеничне борошно.

  • Борошно житнє обдирне - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Кисле молоко - 1 Склянка (або кефір)
  • Вода - 50 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 За смаком
хвіртки - фото крок 1
Поставте варитися картоплю в мундирах. А поки замісіть тісто: житнє борошно змішайте з пшеничного, додайте кисле молоко (можна кефір) і вода. Муки може знадобитися більше. За бажанням додайте сіль. Накрийте тісто, дайте йому відпочити, поки вариться картопля.
хвіртки - фото крок 2
Картопля трохи остудіть, очистіть і потовчіть в пюре. Додайте яйце, сметану, вершкове масло і сіль за смаком. Пюре не повинно бути дуже густим.
хвіртки - фото крок 3
З тіста скачайте ковбаску, наріжте її на шматочки за допомогою тонкої дошки. Я скористалася дерев'яної лінійкою.
хвіртки - фото крок 4
Розкачайте шматочки в сканци (коржі) товщиною 1-2 мм. Викладіть начинку, загорніть краю сканца до центру, натисніть вказівними пальцями посередині країв.
хвіртки - фото крок 5
Защипніть спочатку з одного боку ...
хвіртки - фото крок 6
... Потім з іншого ...
хвіртки - фото крок 7
... І так по всьому краю хвірток. Розігрійте духовку до 200 градусів, випікайте пиріжки 10-15 хвилин до рум'янцю.
хвіртки - фото крок 8
Гарячі хвіртки змастіть вершковим (краще топленим) маслом. Подавати хвіртки потрібно гарячими, з uhoy, молоком або чаєм. Смачного!

Схожі рецепти