Рецепт Хвіртки з сиром фото

Хвіртки з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Житнє борошно
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
На обід
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 45 хв.

Ці пиріжки страву карельської національної кухні. Там їх називають хвіртки. Найчастіше їх роблять з картопляним пюре і рисом. А я хочу вам запропонувати хвіртки з сиром. Це дуже смачно!

Опис приготування:

Тісто для хвірток з сиром робиться дуже просто, а інші кроки я докладно описала тут. Продукти звичайнісінькі, які завжди є в будинку. Для тесту навіть можна використовувати просто воду. А самі відкриті пиріжки - хвіртки з сиром виходять дуже смачними. Їх добре є з ароматним чаєм гарячими. Так само їх можна брати з собою в дорогу або на природу, щоб перекусити. Смачного!

  • Житнє борошно - 1 Склянка
  • Пшеничне борошно - 0, 5 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Кисле молоко - 1 Склянка
  • Топлене масло - 50 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Сир - 0, 5 кілограма
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
хвіртки з сиром - фото крок 1
Готуємо прісне тісто. Борошно просіваємо і додаємо туди кисле молоко і половину порції сметани. Солимо до смаку і добре вимішуємо. Закриваємо харчовою плівкою і даємо тесту постояти півгодини. Потім тісто розгортаємо в ковбаску.
хвіртки з сиром - фото крок 2
Розрізаємо ковбаску на невеликі шматочки.
хвіртки з сиром - фото крок 3
Розплющуємо кожен шматочок.
хвіртки з сиром - фото крок 4
Розкачуємо в невелику коржик.
хвіртки з сиром - фото крок 5
Готуємо начинку - сир, цукор і яйце добре перемішуємо. Викладаємо начинку на середину коржики.
хвіртки з сиром - фото крок 6
Защипуємо краю тесту так, щоб вийшли вертикальні стінки і начинка не витікала.
хвіртки з сиром - фото крок 7
Укладаємо хвіртки на деко і випікаємо в духовці при температурі 220 градусів 15 хвилин. Готові хвіртки змащуємо розтопленим маслом і накриваємо рушником. Готово!

Схожі рецепти