Хвіртки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ці пиріжки страву карельської національної кухні. Там їх називають хвіртки. Найчастіше їх роблять з картопляним пюре і рисом. А я хочу вам запропонувати хвіртки з сиром. Це дуже смачно!
Тісто для хвірток з сиром робиться дуже просто, а інші кроки я докладно описала тут. Продукти звичайнісінькі, які завжди є в будинку. Для тесту навіть можна використовувати просто воду. А самі відкриті пиріжки - хвіртки з сиром виходять дуже смачними. Їх добре є з ароматним чаєм гарячими. Так само їх можна брати з собою в дорогу або на природу, щоб перекусити. Смачного!
- Житнє борошно - 1 Склянка
- Пшеничне борошно - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Кисле молоко - 1 Склянка
- Топлене масло - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Сир - 0, 5 кілограма
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
Готуємо прісне тісто. Борошно просіваємо і додаємо туди кисле молоко і половину порції сметани. Солимо до смаку і добре вимішуємо. Закриваємо харчовою плівкою і даємо тесту постояти півгодини. Потім тісто розгортаємо в ковбаску.
Розрізаємо ковбаску на невеликі шматочки.
Розплющуємо кожен шматочок.
Розкачуємо в невелику коржик.
Готуємо начинку - сир, цукор і яйце добре перемішуємо. Викладаємо начинку на середину коржики.
Защипуємо краю тесту так, щоб вийшли вертикальні стінки і начинка не витікала.
Укладаємо хвіртки на деко і випікаємо в духовці при температурі 220 градусів 15 хвилин. Готові хвіртки змащуємо розтопленим маслом і накриваємо рушником. Готово!