Хрустка курка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках апетитного основного страви не пройдіть повз цього смачного варіанти. Приготована за цим рецептом, хрустка курка в духовці в домашніх умовах стане родзинкою вашого столу.
Дивно апетитний і вельми простий рецепт хрусткою курки в духовці припаде до смаку справжнім цінителям пікантних і ароматних страв. Курочка буквально тане в роті, а корочка просто чудова.
- Паприка - 1 щіпка
- Каррі - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Імбир - За смаком
- Часник - 5-7 зубчиків
- Йогурт натуральний - 70 грам
- Лимон або вапно - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Курка - 1-1.5 кілограма
- Свіжа зелень - За смаком
1. В рецепт приготування хрусткої курки в духовці можна використовувати як цілком птицю, так і будь-які частини - ніжки, крильця, стегенця. Для початку вимити курочку як слід, обсушити трохи і зробити невеликі надрізи, щоб птах краще просочилася соусом.
2. На суху сковороду викласти все спеції, які вам до душі. Обсмажити на повільному вогні близько 5 хвилин, щоб вони випустили всі свої аромати, постійно помішуючи.
3. Окремо очистити невеликий шматочок кореня імбиру. Нарізати маленькими кубиками.
4. Очистити часник і викласти його разом з імбиром в чашу блендера. Додати за смаком сіль, викласти спеції зі сковороди. Щоб зробити заправку більш пікантною, додати тертої цедри лимона або лайма. Викласти йогурт і додати рослинне масло.
5. Збити все в однорідний соус. Це буде маринад, який зробить курочку хрусткою, ароматної і дуже пікантній.
6. Вилити його на курочку і як слід розподілити. У такому вигляді відправити її в холодильник мінімум на 3 годину. Найкраще залишити на всю ніч.
7. Щоб вийшла з усіх боків хрустка курка в духовці в домашніх умовах, її найкраще запікати на решітці. Під низ обов'язково поставити деко, щоб стікали соки. Надіслати курочку в духовку мінімум на 40 хвилин.
8. От і все, неймовірно хрустка і дуже смачна курочка може бути подана до столу. Залишилося доповнити її соусом до смаку або зеленню.