Холодець з курячої грудки з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Класичне блюдо, традиційне для більшості новорічних столів, без якого свято просто не настане. Перед вами дуже простий варіант, як приготувати холодець з курячої грудки з желатином.
В даному випадку рецепт приготування холодцю з курячої грудки з желатином спрощений тим, що використовується кухонна техніка - мультиварка. Але при бажанні ви можете традиційно зварити його на плиті. Додатково прикрасити для подачі блюдо можна не тільки морквою, але і консервованим горошком, відварною яйцем, а також овочами за смаком.
- Грудка куряча - 500 грам
- Гомілку або стегно - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Желатин - 20 грам
1. Підготуйте овочі (цибулину, морква, часник, спеції). Вимийте шматочки птиці. Крім грудки бажано використовувати ще стегенця або гомілки.
2. Викладіть в чашу (або каструлю, якщо рецепт приготування холодцю з курячої грудки з желатином розрахований на плиту) мультиварки, залийте водою. Встановіть режим "холодець" або "суп" приблизно на 90 хвилин.
3. У невеликій кількості води розчиніть желатин, дайте йому добре розійтися. Бульйон процідіть кілька разів, попередньо діставши курку та овочі, і з'єднайте з желатином. Як слід перемішайте.
4. Трохи остигнула птицю розберіть, otdeliv філе. Підготуйте форму, на дно якої викладіть м'ясо і при бажанні шматочки моркви або інших овочів. Залийте бульйоном.
5. Надішліть в холодильник, дайте блюду добре застигнути. От і все, апетитний, при цьому нежирний і дуже смачний холодець з курячої грудки з желатином в домашніх умовах готовий.