Хлібний суп
(покроковий рецепт з фото)
Не часто на своїй кухні я пробую щось із північноєвропейської кухні. Середземноморські страви або страви центральної Європи набагато частіше з'являються в нашому меню. А спробуйте таку смакоту!
Але в цей раз я вирішила звернутися до латиської кухні. І для вас я підготувала інструкцію про те, як приготувати хлібний суп. Це національний десерт, який подається в холодному вигляді. Для нього знадобиться житній бездріжджовий хліб. Досить важливим елементом страви є його прикраса, так що тут вже фантазуйте собі на втіху!
- Хліб житній бездріжджовий - 150 грам
- Сухофрукти - 150 грам
- Журавлина - 50 грам
- Вершки 35% - 60 грам
- Вода кип'ячена - 2 склянки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Печиво - За смаком
Хліб наріжте скибочками. Покладіть його на деко, застелене пергаментом. Поставте скибочки в духовку при 160 градусах на 30 хвилин. Потім остудіть хліб.
Розламайте хліб на невеликі частини. Залийте їх водою. Залиште під кришкою на 35 хвилин.
Сухофрукти промийте в друшляку, а потім обсушити.
Хліб подрібніть його блендером до кашоподібного стану.
У каструлю до хліба додайте цукор, корицю і сухофрукти. Поставте суп на вогонь. Варіть його протягом 10 хвилин на середньому вогні. Потім залиште до повного охолодження. А потім приберіть в холодильник на 2 годину.
30 грамів журавлини промийте і продавите ложкою через сито, щоб пішов сік. Його додайте в суп. Перемішайте.
Окремо збийте вершки з ванільним цукром.
При подачі прикрасьте суп вершками, а також журавлиною і печивом. Приємною дегустації!