Хліб з сиру
(покроковий рецепт з фото)
У відділі випічки в магазині натрапила на сирний хліб. Подумала, що було б непогано спекти його будинку. Таке доповнення до столу порадує всіх. Тому знайшла хороший рецепт. Поділюся їм і з вами.
Замісити тісто і запекти - ось і все, що потрібно зробити. Дуже просто! головне, щоб в результаті вийшла правильна текстура: трохи пориста і в міру повітряна. Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати хліб з сиру. Він виходить настільки смачним, що складно не з'їсти його просто так з чаєм.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Сир Чеддар - 240 грам (або інший твердий)
- Вершки нежирні - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. Для початку перемішайте в глибокій мисці борошно, сіль, соду і розпушувач.
2. Далі додайте холодне масло кубиками. Перетріть масу виделкою.
3. Потім натріть сир на крупній тертці.
4. Потім влийте вершки і розбийте яйце.
5. Замішайте тісто спочатку ложкою, а потім руками. Після цього викладіть його в форму для випічки.
6. Випікайте хліб 40-45 хвилин при 190 градусах в духовці. Подавайте злегка остигнув. Насолоджуйтесь!