Рецепт Хліб з морквою фото

Хліб з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Тісто, Фрукти, Дріжджове тісто, Оливки, Маслини
Дієтичне харчування
На сніданок
Випічка, Хліб

А ви пробували хліб з морквою? Це чудовий варіант яскравого, ніжного, пористого хліба, який можна приготувати вдома. Його будуть з радістю є і дорослі, та діти.

Якщо ви любите домашній хліб, то спробуйте приготувати його цікавий і несподіваний варіант - хліб з морквою з часником і гострим перцем. Цей рецепт розрахований на приготування в духовці, а значить, для нього немає необхідності мати вдома хлібопічку або іншу техніку.

  • Морква - 2-3 штук
  • Борошно - 3.5 склянки
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Тепла вода - 120 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Часник - 2 зубчики
  • Гострий перець - 1 штука
хліб з морквою - фото крок 1
1. Рецепт приготування хліба з морквою слід почати з дріжджів. Їх необхідно змішати з цукром і залити теплою водою. Дати постояти близько 15 хвилин. За цей час вимити, очистити і натерти на тертці моркву (або подрібнити в блендері).
хліб з морквою - фото крок 2
2. Рослинна олія злегка нагріти. Часник очистити і подрібнити ножем (можна натерти на тертці, видавити через прес). Гострий перець вимити і нарізати дрібно. Якщо не хочете робити блюдо занадто гострим, краще очистити від насіння. Для дітей ці спеції зовсім не класти в хліб. Надіслати все в масло.
хліб з морквою - фото крок 3
3. У натерту моркву вбити яйце. Додати сіль і дріжджі. Ретельно перемішати з невеликою кількістю борошна.
хліб з морквою - фото крок 4
4. Туди ж відправити масло з часником і перцем (або просто масло без спецій).
хліб з морквою - фото крок 5
5. Поступово додаючи борошно змушують тісто.
хліб з морквою - фото крок 6
6. Накрити тарілку чистим рушником і поставити в тепле місце десь на годину. Після цього злегка змастити форму для запікання і викласти в неї тісто. Надіслати в добре розігріту духовку мінімум на 40 хвилин. Хліб з морквою в домашніх умовах готовий. Краще дати йому трохи постояти, а вже потім нарізати.

Схожі рецепти