Хліб «фітнес»
(покроковий рецепт з фото)
Багато зараз прагнуть до здорового харчування і іноді, цілком свідомо, відмовляються від вживання хліба. Між іншим, хліб може бути цілком корисним, якщо це "правильний" хліб.
Якщо ви цікавитеся правильним харчуванням і стежте за своєю фігурою, то цей рецепт хліба точно для вас. Він збагачений масою корисних інгредієнтів і не завдасть шкоди вашій фігурі. Рецепт простий, дивіться покрокові рекомендації і готуйте на здоров'я! З такої кількості продуктів виходить хліб вагою 425 грам.
- Вода - 150 мілілітрів
- Пшенична стартер - 50 грам (у мене "левіт Мадре", якщо не впевнені в силі закваски, можна додати ще 2 грама дріжджів)
- Морква - 1 штука
- Висівки житні - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в тісто, 1 ст. Ложка - для формування хліба)
- Насіння льону - 1 Чайна ложка
- Гарбузове насіння - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Житнє борошно - 50 грам(30 грам - в тісто, 20 грам - для формування хліба)
- Пшеничне борошно - 100 грам (вищий сорт)
- Пшеничне борошно - 50 грам(2 сорт)
- Геркулес - 1 Ст. Ложка
У ємність для замішування тіста влийте воду, додайте сіль, цукор, zakvasku. Якщо не впевнені в силі закваски, додайте 2 грама дріжджів, все розмішайте.
Додайте терту моркву і гарбузове насіння.
Всипте три види борошна.
У процесі вистоювання зробіть три обминання методом "розтягнути і скласти" з періодичністю в 1 час.
Розтягніть тісто в пласт і сформуйте хліб, його можна випікати і в формі. Дайте хлібу расстойку 1 час, після чого зробіть надрізи і відправляйте в розігріту до 220-240 градусів духовку. Випікайте при високій температурі 10 хвилин, після чого скиньте температуру до 180 градусів і випікайте ще 40-45 хвилин.