Хліб 5 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Чи знаєте ви, що цілком реально приготувати хліб за 5 хвилин в домашніх умовах, без особливих зусиль і витрат, а також - без використання усіляких пристосувань типу хлібопічки. Дуже смачно!
Взагалі, тут я хочу вам запропонувати класичний рецепт хліба за 5 хвилин, який прийшов до нас з Ірландії. Роблячи все, як тут вказано, ви в результаті отримаєте дуже пишний, ароматний і смачний хліб, ось тільки він буде солодкуватим. Як на мене, навіть занадто, тому для цього рецепта приготування хліба за 5 хвилин я зазвичай цукру кладу менше, а родзинки заміняю, наприклад, на кунжут і всілякі трави. Так що виходите зі своїх переваг! хай щастить!
- Борошно - 2 склянки
- Вівсянка - 1 Склянка
- Цукор - 1/3 склянки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Горіхи - 1/2 склянки
- Кефір - 2 склянки
- Сода - 1.5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
1. У глибокій мисці борошно, цукор, сіль, соду і вівсяні пластівці збиваємо блендером або віночком.
2. Масло розм'якшує і нарізаємо шматочками.
3. З'єднуємо масло з борошняної сумішшю, руками розтираємо в крихту.
4. Додамо родзинки, горіхи, кефір. Перемішаємо.
5. Форму для запікання змастіть маслом, викладаємо майбутній хліб, і робимо хрестоподібний надріз. Присипаємо борошном.
6. Запікаємо при 180 градусах до рум'яної скоринки. Все готово!