Харчо з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Цей суп харчо з помідорами трохи відрізняється від класичного варіанту. Тоді сливового соусу не було в магазинах, тому ми готували харчо з помідорами. Ділюся рецептом!
Харчо з помідорами виходить ароматним, красивим, густим супом. У цьому варіанті харчо з помідорами ми не додавали рис, а замість нього ввели борошняний соус для загустіння. Спробуйте, так теж дуже смачно! І без сливового соусу можна обійтися, замінивши його помідорами. Кухня - це завжди можливість поекспериментувати на свій смак. Харчо з помідорами тому приклад. Смачного!
- Яловичина - 1 кілограм
- Помідори - 300 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Морква - 1 штука
- Горіхи волоські - 100 грам
- Борошно - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Приправи - За смаком
Для приготування харчо з помідорами готуємо продукти. Моєму чистимо і нарізаємо шматочками.
У каструлю складаємо промите м'ясо, селера, морква, четвертинку цибулини. Заливаємо водою і ставимо варитися на 1 час.
Поки м'ясо вариться, помідори обшпарюємо, обливаємо холодною водою і знімаємо з них шкірку. Дрібно ріжемо.
Трохи їх проварюємо і протираємо через сито, щоб вийшло пюре.
Шаткуємо кубиками цибулю.
Волоські горіхи потрібно розтовкти разом з часником, підливаючи туди бульйон. Додати чорний і запашний перець, корицю або хмелі-сунелі.
Коли м'ясо звариться, вийняти його з бульйону, трохи остудити і дрібно порізати. Бульйон процідити.
В сотейнике протушить лук, додати туди м'ясо, трохи бульйону і тушкувати 10 хвилин.
Додати в сотейник пюре з помідорів і тушкувати ще 10-15 хвилин.
Борошно розвести теплим бульйоном, добре розтерти, щоб не було грудочок.
Додати борошно до м'яса з помідорами, довести до кипіння і тушкувати 5 хвилин.
Проціджений бульйон розігріти і ввести в нього м'ясо з помідорами і цибулею.
Довести до кипіння, ввести в суп товчені горіхи з часником, додати лавровий лист і дати повільно прокипеть хвилини 3-4.
Харчо з помідорами готове! Посипати суп зеленню. Смачного!