Харчо з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся своїм рецептом супу харчо з чорносливом. Я люблю експериментувати, люблю додавати сухофрукти в різні страви. Додала чорнослив в харчо, мені дуже сподобалося. Пропоную і вам!
Ось вам досить простий рецепт харчо з чорносливом. Виходить наваристий, густий харчо і без картоплі. У цьому варіанті харчо з чорносливом я додаю досить багато перцю, аджики і часнику і суп виходить гострим і ароматним. Якщо ви не любите гострого, не додавайте туди так багато спецій і тоді харчо вийде навіть солодкуватого смаку. Пробуйте і приємного апетиту!
- Яловичина - 500-600 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Мал - 0, 3-0, 5 склянки
- Часник - 10 Dolek
- Цибуля - 2 штуки
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком (чорний та червоний)
- Аджика - За смаком
М'якоть яловичини моєму, нарізаємо невеликими шматочками і закладаємо в холодну воду. Варимо м'ясо протягом години на невеликому вогні.
Поки вариться м'ясо, нарізаємо чорнослив невеликими шматочками. Чорнослив попередньо звичайно промиваємо.
Нарізаємо цибулю і обсмажуємо його до золотистого кольору. Додаємо кілька столових ложок томатної пасти і обсмажуємо ще хвилин 5 всі разом.
Після того як м'ясо сварились - засипаємо в нього чорнослив і варимо ще хвилин 15-20. Після засипаємо третину склянки рису, залишаємо варитися і ріжемо часник.
Хвилин через 15 коли рис зварився - заправляємо суп цибулею, часником і додаємо 0.5 столової ложки чорного меленого перцю, чверть столової ложки червоного меленого, пів столової ложки сухої аджики, кріп петрушка. Солимо. Перемішуємо.
Хвилин через 15 коли рис зварився - заправляємо суп цибулею, часником і додаємо 0.5 столової ложки чорного меленого перцю, чверть столової ложки червоного меленого, пів столової ложки сухої аджики, кріп петрушка. Солимо. Перемішуємо.
Даємо прокипіти хвилин 5. Пробуємо на сіль. І нехай настоїться 20-30 хвилин. Готово!