Рецепт Хан-плов з фрикадельками фото

Хан-плов з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
М'ясо, Фарш, Крупи, Мал, Довгозерний рис
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви з начинкою, Плов

Хочу запропонувати вам рецепт-варіацію на тему шах-плову в лаваші. Смачне в цьому плові всі: і фрикадельки, і рис, і хрустка скоринка. Блюдо виходить ароматним, смачним, ситним, спробуйте його!

Рецепт, як приготувати хан-плов з фрикадельками, звичайно, складніше приготування звичайного плову. Але якщо ви все ж приготуєте його, то вже точно не пошкодуєте про витрачений час і сили. Хан-плов виходить воістину унікальним на смак. Мал, запечений разом з ароматними фрикадельками і овочами, в тесті виходить просто неймовірно смачним.

  • Фарш яловичий - 500 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Рис довгозерний - 200 грам
  • Гаряча вода - 150 мілілітрів
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Борошно - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Шафран - 1 щіпка
  • Сіль, перець - За смаком
хан-плов з фрикадельками - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рис відварити в підсоленій воді з додаванням шафрану майже до готовності, НЕ доварити його всього кілька хвилин.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 2
Фарш посоліть і поперчіть за смаком, сформуйте з нього невеликі кульки, викладіть їх на обробну дошку, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 3
Обсмажте фрикадельки в невеликій кількості рослинного масла до утворення золотистої скоринки.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 4
Лук поріжте півкільцями, морква поріжте великою соломкою. Надішліть овочі в сковороду до фрикадельок і смажте ще хвилин 7-10.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 5
Приготуйте заварне тісто. Борошно змішайте з сіллю, додайте до неї 1, 5 ст. Ложки рослинної олії, влийте окріп і енергійно перемішайте.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 6
Замісити м'яке тісто.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 7
Тісто розкачати тонко в формі кола, розріжте його на 8-10 секторів. Форму для запікання або казанок рясно змастіть рослинною олією, викладіть сегменти тесту, щоб покрилося дно і стіни, а кінчики щоб звисали через бортик.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 8
В середину покладіть рис, з нього сформуйте дно і стінки.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 9
Потім покладіть фрикадельки з овочами.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 10
Накрийте зверху залишилися рисом.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 11
Накрийте рис кінчиками тесту, змастіть збитим яйцем і відправте в духовку на 20-30 хвилин (температура - 180 градусів).
хан-плов з фрикадельками - фото крок 12
Як тільки тісто пропечеться і підзолотившись, Хан-плов готовий.
хан-плов з фрикадельками - фото крок 13
Подавати хан-плов слід, викладаючи в тарілку і шматочок хрусткого тіста, і рис, і фрикадельки з овочами. Смачного!

Схожі рецепти