Хачапурі на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Вихідні на дачі - відмінний час для проведення експериментів на мангалі, особливо якщо хочеться побалувати себе випічкою, а скористатися духовкою можливості немає.
Xacapuri - блюдо грузинської кухні з листкового тіста. Пропоную приготувати хачапурі на мангалі. Рецепт дуже простий і швидкий. Шматочки сиру на шампурі загортаються в тісто і підрум'янюються. Варто тільки розламати хачапурі і розплавлений сир виллється на тарілку. Дуже смачно в гарячому вигляді! Спробуйте! Сир можна використовувати будь-який, але краще - сулугуні.
- Тісто листкове - 500 грам (у мене дріжджове)
- Сир сулугуні - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Сир наріжте брусочками на порції.
Нанизати сир на шампури. Якщо сир не виходить розрізати на великі брусочки, то наріжте його на 2-3 шматочка і потім установіть їх щільно на шампур.
Тісто розморозити, якщо воно заморожене. Трохи розкачайте в одному напрямку і наріжте тісто на смужки, шириною 4-5 см. Якщо необхідно, трохи посоліть тісто на смак.
Загорніть сир в тісто, ретельно закріплюючи краю. Обсмажте листкові хачапурі на дуже слабких вугіллі, до рівномірної скоринки.
Хачапурі на мангалі готові. За бажанням змастіть хачапурі шматочком вершкового масла і подавайте до столу. Смачного!