Рецепт Хачапурі на грилі фото

Хачапурі на грилі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На природу
Випічка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Вихідні на дачі - відмінний час для проведення експериментів на мангалі, особливо якщо хочеться побалувати себе випічкою, а скористатися духовкою можливості немає.

Опис приготування:

Xacapuri - блюдо грузинської кухні з листкового тіста. Пропоную приготувати хачапурі на мангалі. Рецепт дуже простий і швидкий. Шматочки сиру на шампурі загортаються в тісто і підрум'янюються. Варто тільки розламати хачапурі і розплавлений сир виллється на тарілку. Дуже смачно в гарячому вигляді! Спробуйте! Сир можна використовувати будь-який, але краще - сулугуні.

  • Тісто листкове - 500 грам (у мене дріжджове)
  • Сир сулугуні - 300 грам
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
хачапурі на грилі - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
хачапурі на грилі - фото крок 2
Сир наріжте брусочками на порції.
хачапурі на грилі - фото крок 3
Нанизати сир на шампури. Якщо сир не виходить розрізати на великі брусочки, то наріжте його на 2-3 шматочка і потім установіть їх щільно на шампур.
хачапурі на грилі - фото крок 4
Тісто розморозити, якщо воно заморожене. Трохи розкачайте в одному напрямку і наріжте тісто на смужки, шириною 4-5 см. Якщо необхідно, трохи посоліть тісто на смак.
хачапурі на грилі - фото крок 5
Загорніть сир в тісто, ретельно закріплюючи краю. Обсмажте листкові хачапурі на дуже слабких вугіллі, до рівномірної скоринки.
хачапурі на грилі - фото крок 6
Хачапурі на мангалі готові. За бажанням змастіть хачапурі шматочком вершкового масла і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти